Sari la conținut

21k | Timișoara, în mișcare

Peste 1000 de oameni au participat la semimaratonul 21k din weekend. De la sportivi de performanță până la amatori și copii. Vremea rece de afară nu le-a stat în cale celor care iubesc mișcarea.

Bine echipați și plini de energie, oamenii s-au adunat dis-de- dimineață în centrul Timișoarei în ciuda frigului de afară. La ora 9 fix s-a dat startul.

Primii care au plecat pe traseu au fost participanții înscriși la proba de semimaraton și la crosul de 10 km, urmați de alergătorii cursei de 3 km.

La eveniment au participat sportivi din Kenya, Italia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Germania, Israel și Franța.

”Sunt foarte obosit, dar totodată fericit pentru că anul trecut am câștigat, iar anul acesta am repetat victoria”, a declarat Gregor Laslo, sportiv din Ungaria.

Semimaratonul a închis o bună parte din centrul orașului,  iar traseul concursului a trecut pe lângă cele mai importante obiective turistice ale Timișoarei.

 "La ora actuală turismul sportiv are o amploare foarte mare în Europa capitale mari din Europa sunt pe harta turismului sportiv și Timișoara vrem să fie pe lângă o capitală culturală și o capitală a sportului de masă”, a declarat Mircea Rașovan, Președintele Asociației SportGuru.

Competiția a cuprins şi o probă specială pentru copii.

Peste 1.000 de persoane au participat la semimaratonul din weekend.

reporter: Laura Vieru/ operator: Adrian Ionescu