32 de ani de concerte în peşteră

Data publicării:
concert
Trei mii de iubitori de muzică simfonică au asistat la un eveniment tradiţional, organizat de 32 de ani într-o "sală" atipică - o peşteră din judeţul Timiş, la Romanesti. Până să se bucure de acordurile muzicale, spectatorii au avut de mers pe jos, prin pădure, mai bine de o oră.

Pentru al 32-lea an la rând mii de iubitori de muzică simfonică au urcat pe poteca anevoioasă care duce la Peştera Româneşti.

„Cum a fost urcuşul până la peşteră? Ca de obicei. Cam aşa a fost...”

„Aici era o peşteră părăsită, dar mie mi-a plăcut. Am organizat o întâlnire a speologilor pe ţară şi i-am adus aici. Dar ce să le arăt? Că nu am ce să le arăt. Şi am visat într-o noapte că e muzică aşa”, explică Constantin Lupu, speolog.

Aşa a început seria concertelor.

„Nu ştiu de evenimente asemănătoare. Dar aici am mai venit, venim de obicei cu prietenii. Este o ocazie să facem o mică plimbare. Să ascultăm muzică, e frumos.”

„Al câtea an este de când veniţi? Cred că 20 şi ceva de ani.” Programul de anul acesta s-a axat pe compozitori vienezi, în onoarea Zilei Austriei, sărbătorită pe 26 octombrie.

„Sincer, este prima dată pentru mine, prima dată într-o grotă. Este senzaţional. Este o premieră pentru mine”, spune și Wolfgang Grohs, dirijorul orchestrei.

Peştera a fost neîncăpătoare pentru cei peste 3 mii de spectatori. Ca în fiecare an, intrarea a fost gratis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri