500 de kilograme de ciocolată, în expoziție

Data publicării:
03 cioclolata

O expoziție organizată la Deva prezintă opere de artă în mărime naturală. Până aici, nimic ieșit din comun. Statuetele, nu din marmura sau bronz, ci din ciocolată amăruie sunt piesa de rezistență a expoziției dulci, ce așteaptă să fie vizitată. Organizatorii au adus la Deva și multe alte surprize: degustări de ciocolată sau ateliere pentru cei mici. Copiii pot desena cu bomboane de ciocolată în loc de creioane și își pot face tatuaje pe mână folosind același ingredient, ciocolata. 

”Ciocolata este un ingredient minunat, ne face foarte fericiți, este sănătoasă. Ciocolata are 3 ingrediente: e făcută din pudră de cacao, zahăr și, cel mai important, unt de cacao”, a declarat Galin Jeliasko, maestru ciocolatie.

Nu doar că e un deliciu al papilelor, dar ciocolata modelată cu știință poate atrage toate privirile. Așa se întâmplă și cu cele 8 statui din ciocolată expuse la Deva. Cu o greutate de până la 130 de kg, și înalte de peste 1 metru, construcțiile dulci impresionează imediat.

”Avem aici 500 de kilograme de ciocolată. Acestea sunt sculpturile noastre de ciocolată. Avem 8 statui diferite, 6 dintre ele sunt zeițe grecești, și avem un înger și un băiat, care este Eros, zeul iubirii”, a spus Galin Jeliasko, maestru ciocolatier.

Organizatorii le-au pregătit vizitatorilor degustări de sortimente mai puțin obișnuite, cum ar fi ciocolata sărată cu migdale și merișoare, ciocolata bio cu trandafiri bulgărești sau ciocolata cu dude și migdale. De pe rafturile expoziției nu lipsesc nici formele asemănătoare unui magnet de frigider, dar făcute din ciocolată și, desigur, comestibile.

Pentru cei mici, atelierul în care desenează cu bomboane din ciocolată și își tatuează mâinile este o oază de bucurie.

Expoziția va mai rămâne deschisă la Deva până în 10 mai. La final, statuile vor fi topite, iar ciocolata va fi folosită la iarnă, pentru construcția unui pom de crăciun de dimensiuni impresionante.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri