Un colț de rugby, în clasă

Data actualizării: Data publicării:
colt de rugby
Câțiva elevi de clasa a doua și a patra ai Școlii Generale Nr. 30 din Timișoara au făcut cunoștință cu campionii de la Timișoara Saracens. Cei mici au amenajat un colț special în clasă, dedicat rugby-ului, le-au scris scrisori jucătorilor și au schimbat pase cu aceștia. Totul, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației.

Clasa a doua G, din cadrul Școlii Generale Nr. 30 din Timișoara are de acum un colț dedicat rugby-ului. De Ziua Educației, cei mici au făcut cunoștință cu campionii de la Timișoara Saracens, cei care, în urmă cu ceva mai mult de jumătate de an aduceau în sala de sport rugby-tag-ul, o disciplină la care au mai aderat alte trei unități de învățământ din Timișoara. Fiecare membru al echipei Minionilor - cea care a reprezentat școala la competiție, le-a înmânat câte o scrisoare rugbiștilor.

Au primit, în schimb, sfaturi, dar și eșarfe cu însemnele clubului precum și posibilitatea de a juca împotriva lor, întro partidă de rugby-tag, în sala de sport a școlii. Totul, pe lângă invitația de a le fi alături pe 15 octombrie, pe „Dan Păltinișanu", la debutul în grupele Challenge Cup.

„Ce zici de băieți? Nu am crezut niciodată că o să îi văd...”

„Am avut părerea că ei sunt cei mai mari rugbiști din toată țara. Și ce v-au învățat? Ei ne-au spus că tot timpul e important sufletul echipei.”

„Mi-am adus aminte puțin de copilărie. E normal, fiecare avem idoli, persoane pe care vrem să le urmăm în viață. Sunt lucruri bune, cel mai important pentru ei e să rețină că sportul înseamnă mișcare”, spune Valentin Calafeteanu.

„E o adevărată nebunie! Sunt atât de mulți copii, e plăcut să vezi acest lucru, plăcut să vezi că le place rugby-ul și că îl îmbrățișează. E un sentiment plăcut”, a completat și Stephen Shannon.

„Copii au participat la numeroase competiții, am fost pe stadion ori de câte ori echipa a jucat și îi încurajăm pe mai departe să aibă rezultate la fel de bune”, a precizat și Crina Rusu, directorul adjunct al Școlii Generale Nr. 30.

Timișoara Saracens este inițiatoarea proiectului Rugby4Schools în care copiii sunt impulsionați să practice rugby-tag-ul și să facă sport, în general.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri