Comercianți verificaţi de pompieri

Data actualizării: Data publicării:
25271024-10207992824578033-1066724781-o
Comercianții din bazarul de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din Timișoara s-au trezit cu pompierii la ușă în această dimineață. Reprezentanții ISU Banat au verificat autorizaţiile de securitate la incendii şi instalaţiile electrice. Controalele vin după ce, săptămâna trecută, două magazine au ars într-un incediu şi o persoană a murit.

"Corpuri de iluminat care sunt suspendate. Pentru asta chemaţi un electrician. Trebuie să vorbim şi cu proprietarul bazarului. Din cauză că noi când am închiriat, am închiriat aşa."

Misiunea este, însă, una dificlă, spun pompierii.

"Scopul acţiunilor este de a preîntâmpina, pentru a preveni alte evenimente neplăcute care se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi importante pagube materiale", explică Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Banat.

Misiunea este îngreunată. Are un specific al ei. În momentul în care echipele noastre intră la un operator economic, ceilelţi închid uşa şi pleacă. În două zile, pompierii au dat 12 amenzi în valoarea de 140.000 de lei. Au fost sancţionaţi 9 comercianţi care nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu sau aveau instalaţii electrice sau de încălzire impropii.

- De modul cum dumneavoastră îl folosiţi şi exploataţi răspundeţi dumneavoastră. Cablurile acestea dumneavoastră le-aţi pus. - Cablurile astea le-am pus numai acuma, de Crăciun.

Activitatea comercianţilor din bazar este verificată în permanenţă şi de poliţiştii locali.

"Poliţiştii locali au aplicat anul acesta un număr de 427 sancţiuni contravenţionale în zona Brâncoveanu. S-au aplicat pe diverse linii inclusiv pe linie de comerţ stradal neautorizat, lipsa acordului de funcţionare, lipsa unor documente", susţine Daniela Seracin - purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

Sancţiunile aplicate de poliţiştii locali comercianţilor din bazar se ridică la 170.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri