A început dezinsecția și deratizarea

Data publicării:
vaporase

După zilele libere prilejuite de Ziua Muncii, 48 de timișoreni au ajuns la spital. Au fost muscați de căpușe în zonele verzi unde au ieşit la grătar. În Timișoara nu s-a mai făcut dezinsecție din 2013, după ce rezultatul licitației de atunci a fost contestat în instanţă şi procesul durează de mai bine de 4 ani. De abia anul acesta s-a putut relansa licitația. 

Deși cazurile de până acum nu au fost grave, dar oamenii se tem să meargă prea des în parcuri.

”(Reporter: vă e teamă să ieșiți în parcuri cu cea mică?) Da, un pica da. Mai ales că nu s-a stropit de atâta timp”, a spus un locuitor. 

Se va stropi, spun autoritățile locale din Timișoara. La sfârșitul lunii aprilie a fost lansată licitația pentru dezinsecție şi deratizare. Însă un câștigător va fi declarat cel mai devreme la finalul mai. Pentru a proteja oamenii, autoritățile au atribuit direct, prin procedură de urgență, contractul unei firme care să combată căpușele, țânțarii şi alte insecte.

”Preţul este de 55 de lei pe hectar, au început procedura de dezinsecție şi deratizare din zona sud a orașului. S-a acoperit un sfert. Azi continuăm din partea grădinii zoologice, se urcă pe malul Begăi, se intră în parcuri, pe străzile principale”, a declarat Imre Farcaş, viceprimarul Timişoarei.

Stropirile au început miercuri seara. În minivacanţa de 1 mai însă, 48 de timișoreni au ajuns la spital cu mușcături de căpușe.

”La noi se prezintă persoanele care urmează să primească sau să hotărâm noi noi dacă primesc profilaxia pentru boala Lime. Nu am avut cazuri în această perioadă de persoane cu simptomatologie de boală Lice ci doar s-au prezentat pentru prevenție. Jumătate au fost copii şi jumătate adulți”, a declarat Virgil Musta, purtător de cuvânt, Spitalul de Boli Infecţioase Timișoara.

Până la finalizarea licitației pentru un contract de dezinsecție şi deratizare pe 4 ani, firma care face acum stropirile va primi pentru fiecare acțiune 70.000 de lei. Autoritățile estimează că va fi nevoie de cel puțin 3 stropiri până la mijlocul lunii iunie.

reporter: Caterina Ledrer/ operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri