Sari la conținut

A zecea victorie din actuala stagiune

BC SCM Timișoara a bifat a zecea victorie stagională. „Leii” au venit cu toate punctele de la Galați, după un meci în care Mladen Ieremici s-a accidentat, dar în care Jonti Flowers a ieșit la rampă.

BC Timișoara a ajuns la 6 victorii din ultimele 7 meciuri disputate în Liga Națională, după deplasarea de la Galați. Cu Mladen Jeremic accidentat la finele primului sfert, bănățenii s-au impus la trei puncte diferență, 87-90, după un joc în care au dat și cel mai bun marcator al meciului: americanul Jonte Flowers a terminat partida du 24 de puncte, la care s-au adăugat 7 recuperări și 3 pase decisive. „Leii" au avut și 16 puncte avans în sfertul trei, dar au trăit periculos pe final.

„Întotdeauna, la Galați, nu te consideri învingător decât atunci când te urci în autocar - cum se spune, o vorbă din fotbal care are valoare și aici în sală”, a spus, la final, Tudor Costescu, antrenorul timișorenilor.

„Nu am ridicat piciorul de pe accelerație deloc, doar că ei au revenit foarte bine în apărare, susținuți de această sală fantastică, au pus presiune până în ultima secundă pe noi, au crezut și ei în victorie și îi felicit pe această cale”, a admis și Octavian Popa Calotă.

„Una peste alta, pe mine mă doare că nu Timișoara a câștigat meciul, ci eu am pierdut acest joc. Mă doare acest lucru, pentru că era o echipă și un meci pe care trebuia să îl câștigăm, indiscutabil”, a explicat și Florin Nini, antrenorul gazdelor.

Succesul de la Galați este al doilea la rând cu Tudor Costescu pe bancă. Timișorenii primesc miercuri vizita campioanei CSM CSU Oradea, într-un meci ce va începe la ora 17, în direct la Digisport 4.

Pe aceeași temă