Sari la conținut

Acrobaţie la înălţime, în Timişoara

Magie la Timişoara, unde un iluzionist a fascinat mulţimea. A pretins că "pluteşte" deasupra unui camion de 13 tone aflat în mers şi nimeni nu şi-a dat seama care este trucul, deşi curioşii au făcut tot felul de presupuneri. Magicianul a străbătut astfel patru kilometri şi, culmea, nici în cabina vehiculului nu era nimeni, dar totuşi TIR-ul înainta.

Ochii celor care priveau încântaţi demonstraţia de magie cereau creierului o explicaţie: iluzionistul Lorenzo Cristian părea că levitează deasupra unui camion care mergea singur. Unul câte unul, trecătorii se luau după ineditul alai şi încercau să descopere trucul. Ba chiar unii filmau, sa aibă dovezi...

„Este cineva înăuntru. Are mănuşi care... Şi ceva monitor de gravitaţie!~

„A fost ok, mai ales pentru copii. Cum credeţi că a făcut acest lucru? Nu ştiu. M-am gândit la un moment dat la o telecomandă, că e cu telecomandă maşina.”

„Extraordinar. E ceva ce n-am mai văzut. Fascinant.”

Magicianul care a devenit cunoscut la un spectacol de televiziune pentru români talentaţi nu a vrut să îşi dezvăluie secretul. Atât le-a spus curioşilor: că s-a pregătit jumătate de an pentru spectacolul de astăzi.

„A fost vorba de un număr de iluzionism, nu este vorba despre puteri supranaturale. Este un act artistic pregătit în foarte mult timp. Sper să fiu bine primit la Timişoara, să vin cu idei noi şi să arătăm întregii Europe că merităm titlul de Capitală Culturală Europeană”, a spus Lorenzo Cristian, magicianul.

Numărul de magie a durat o jumătate de oră, timp în care circulaţia a fost închisă pe bulevardul pe care mergea camionul cu iluzii. Oricum, la câtă lume se adunase să îl vadă, nicio maşină nu s-ar fi putut strecura prin mulţime.