Acuzații de evaziune la adresa unui deputat

Data publicării:
deputat bulgar

Deputatul minorității bulgare din Banat, Mihaela Petronela Csokany este acuzată că și-ar fi însușit contribuții fiscale de aproape 1 milion de lei, care ar fi trebuit virate în contul colegilor din uniunea bulgarilor. Faptele ar fi fost săvârșite în perioada în care actualul deputat a fost contabil al uniunii, susține un raport întocmit de ANAF. În plus, deși figurează pe site-ul Parlamentului că are cabinet la aceeași adresă ca şi Uniunea Bulgarilor din Banat, foștii colegi ai deputatei spun că acest lucru nu e adevărat.

În perioada 1 ianuarie 2008 - 31 iulie 2017, actualul deputat al minorității bulgare, Mihaela Petronela Csokany, nu a plătit niciun lei pentru contribuțiile celor 17 colegi din Uniunea Bulgarilor din Banat, se arată în raportul emis de inspectorii ANAF.

"Uniunea Bulgarilor din Banat - România nu a reținut, declarat și plătit la bugetul statului și la bugetul asigurărilor sociale impozitul pe veniturile din salarii și contribuțiile sociale în perioada" - Sursa: Raport ANAF

"Prejudiciul pentru uniune este în sumă totală de 3 milioane, 9 sute 65 de mii, 383 de lei din care pot să spun că 982 de mii de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 23 de mii de euro sunt sume pe care doamna fostă contabilă șefă, Mihaela Petronela Csokany, actuală deputată, și le-a virat din conturile uniunii, în contul personal. Cât a fost doamna deputat contabilă? Doamna deputat a fost contabilă în perioada decembrie 2008 și până în decembrie 2017", a declarat Nicolae Markov,  președinte interimar al Uniunii Bulgarilor din Banat - România.

Deputatul Mihaela Petronela Csokany nu a putut fi contactată pentru a răspunde acuzațiilor, însă inspectorii ANAF, după cum reiese din raport, au făcut o plângere penală.

"A fost înaintată organelor competente plângerea penală pentru posibile fapte prevăzute de Legea 241/2005 privind Prevenirea și Combaterea Evaziunii Fiscale" - Sursa: Raport ANAF

"Nu înțeleg, nu ne-a spus nimic. Și acum dvs ce datorii aveți la finanțe? Nu știu să vă spun că 10 ani de zile nu am pensie, nu am asigurare de sănătate. Și cei de la ANAF nu au trimis o înștiințare niciodată? Nu știu ce să vă spun. Se pare că... se miră și ei de ce nu s-a întâmplat acest lucru. Chiar colegii care au fost aici se mirau cum de nu s-a sesizat nimeni în tot acest timp", a declarat Nicolae Markov președinte interimar al Uniunii Bulgarilor din Banat - România.

Inspectorii ANAF au pus sechestru și pe 6 dintre clădirile pe care Uniunea Bulgarilor din Banat - România le deține.

reporter: Alexandra Marian/ operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri