Alergare în scop caritabil

Data publicării:
alergare tm
Pădurea Verde din Timişoara a fost animată în acest weekend de alergatori de toate vârstele, care au îmbinat mişcarea cu o acţiune caritabilă. Ei au alergat pentru construirea unui spital de oncologie pediatrică. Pe lângă donaţiile obişnuite, s-au strâns şi câteva mii de monede.

Peste 100 de timişoreni s-au strâns la Pădurea Verde pentru alergarea de dimineaţă în scop caritabil. Fie că doreau să facă mişcare, fie impulsionaţi de experienţe personale, alergătorii au ales să îşi petreacă dimineaţa de sâmbătă în aer liber.

„Am avut o verişoară care în urmă cu mai mulţi ani a murit din cauza cancerului şi am simţit nevoia că trebuie să fac ceva.”

„Pentru înviorare, să ne simţim bine pe parcursul zilei şi să ajutăm şi alţi copii.”

„Este o cauză frumoasă şi trebuie să o susţinem, fiecare cum poate. Prin alergare.”

Alergările pentru strângerea de fonduri pentru construirea primului spital oncologoc pediatric din România au demarat, la Timişoara, încă de anul trecut.

„Noi alergăm la Timişoara din iulie 2015, alergăm lună de lună, în prima sâmbătă din lună. Pănă în momentul de faţă, am reuşit să strângem 20.000 de lei din evenimentele de alergare şi aproximativ 7.300 de lei din colectarea de monede”, spune Izabela Dragila, organizatorul campaniei.

Campania se intitulează "1.000.000 de monede pentru spitalul de copii", iar sâmbaătă, la Timişoara, s-au strâns mii de monede.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri