An nou cu identitate nouă pentru Universitatea Transilvania

Data publicării:
UNIV BV

Peste 19.000 de studenţi au început de astăzi cursurile la Universitatea Transilvania. Cei mai emoţionaţi au fost bobocii care au intrat timizi în aula mare a universităţii pentru prima dată şi speră să iasă cu fruntea sus după terminarea facultăţii. Din acest an Universitatea Transilvania are şi o nouă identitate, o siglă nouă şi câte un logo distinct pentru fiecare facultate în parte.

În anul întâi au intrat aprope 5.400 sunt boboci, cu 6 la sută mai mulți decât anul trecut. Mulți au venit la Brașov pentru că este în centrul țării și este aproape de mai multe orașe fără universități.

"E mai aproape de munte. Am avut variantă şi la Cluj, dar era prea mare oraşul, nu m-a atras", student.

"Sper să fie un an bun pentru toată universitatea şi să ne auzim cu bine la absolvire", student.

Din această toamnă, Universitatea Transilvania are şi o nouă identitate. Un nou logo format din linii drepte care trimit către cărţile din rafturile bibliotecilor, plus literele U şi T. Totodată, fiecare dintre cele 18 facultăţi are câte un semn distinct. Noul design a fost realizat de un fost student la universitaţii şi a costat 27.000 de lei.

"O identitate vizuală care să reflecte profesionalismul activităţii didactice şi de cercetare din universitatea noastră", prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan - rector Universitatea Transilvania 

Chiar dacă cei mai mai mulţi studenţi au păşit încrezători în noul an, pentru unii dintre ei facultatea este doar pentru a obţine o diplomă. Din ce în ce mai mulţi studenţi îşi găsesc cu greu de lucru în domeniile în care îşi dau licenţa.

"Am înţeles că nu prea mi-aş găsi de lucru în acest domeniu, dar cu un master în altă parte sunt convinsă că îmi voi găsi de lucru", studentă.

"Dacă vă gândiți la domeniul educației Facultății de Litere, pregătește profesori de limbi străine. Absorbția lor în sistem este tot mai mică în ultimii ani pentru că locuri nu sunt disponibile pentru tineri și de asemenea nici condițiile nu sunt foarte atractive pentru cei mai buni dintre ei. Lucrează în media, în presă, în comunicare, în relații publice, în diverse corporații un student de litere își va găsi întotdeauna un loc de muncă, dar sigur că ideal ar fi ca ei să fie profesorii de mâine și să educe tinerii din societatea noastră", conf. dr. Adrian Lăcătuş - decan Facultatea de Litere - Universitatea Transilvania.

"Eu am terminat economia, mi-am dorit enorm de mult să învăţ şi managementul, că aveam nevoie. Mi-am văzut cariera de inginer, dar după ce termini facultatea îţi dai seama poate că ţi-ai schimbat această orientare. Cred că ar trebui, din acest motiv spun, implicarea în organizaţiile studenţeşti, mai multă comunicare şi colaborare", Marius Dunca - ministrul Tineretului şi Sportului.

Şi în acest an Universitatea are 4.200 de locuri în cămine. Cele de pe Colină sunt renovare recent, iar condiţiile sunt mult mai bune decât înainte. Totodată, de anul viitor conducerea universităţii speră să înceapă construcţia unui cămin nou care va avea peste 100 de camere.

Reporter: Sorin Secli/ Operatori: Liviu Beju, Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri