Animalele sălbatice, hrănite de pădurari

Data publicării:
ANIMALE HRANITE

Stratul consistent de zăpadă depus în ultimele săptămâni a lăsat animalele sălbatice fără hrană. Cel puţin o dată la trei zile, pădurarii sunt nevoiţi să urce pe munte cu baloţi de lucernă şi kilograme de porumb pentru a le lăsa în locurile special amenajate pentru animale. Altfel, cerbii şi mistreţii şi aşa puţini, ar putea muri de foame.

Pădurarii din Braşov, urcă pe Valea Timişului din masivul Piatra Mare. Duc un balot de lucernă şi un rucsac cu porumb pentru cerbii care coboară noapte de noapte la hrănitoarea de pe vale.

Hrănitoare pentru cerbi e construită astfel încât paiele să nu stea pe jos şi să fie ferite şi de ninsoare. În acest fel, hrana animalelor rămâne perfect uscată.

Stratul de zăpadă are o grosime de peste jumătate de metru, în zonă. Temperatura nu urcă peste zero grade în această perioadă, nici măcar la miezul zilei. În aceste condiţii, pădurarii trebuie să le ducă hrană animalelor la cel mult trei zile.

"Trebuie să intervenim cu hrană complementară. Ce s-ar întâmpla dacă n-aţi face lucrul acesta? Am pierde din efectivele de cerb şi de mistreţ", Cosmin Didă, inginer Regia Pădurilor Braşov.

Regia pădurilor din Braşov administrează 12600 de hectare în munţii din jurul oraşului. Suprafaţă pe care trăiesc aproximativ 100 de cerbi, 200 de mistreţi şi 100 de căpriori. Într-o iarnă grea, pădurarii le duc animalelor aproximativ trei tone de lucernă şi alte 15 tone de porumb.

Reporter: Claudiu Loghin / Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri