Animalele sălbatice suferă din cauza iernii 

Data publicării:
HRANA ANIMALE

Zăpada abundentă pune în dificultate animalele sălbatice. Iar fără ajutorul oamenilor, multe nu ar supravieţui iernii. Pădurarii din Braşov, de exemplu, le ajută pe cele care au dificultăţi în a-şi găsi singure hrana. Au dus fân şi porumb pentru căpriorele şi mistreţii, care trăiesc în Fondul Cinegetic de la Timişul de Sus.

Anotimpul rece nu aduce greutăţi doar pentru oameni, ci şi pentru animale. Din cauza zăpezii, căprioarele din Timişul de Sus, judeţul Brasov, au mari dificultăţi în a-şi procura hrana. În ajutorul lor vin, iarnă de iarnă, pădurarii. Aceştia iau baloţii de paie şi sacii de porumb în spate sau îi duc cu sania până în punctele special amenajate pentru animale din mijlocul pădurii

"Cervidelor în special le e foarte greu să descopere stratul de zăpadă ca să îşi poată procura hrana", George Cristian Cruceanu - inginer compartiment vânătoare RPLP Kronstadt. 

În fondul cinegetic de la Timişul de Sus trăiesc aproximativ 90 de cervide şi 180 de mistreţi.

"Într-un moment greu pentru cervide, venim să le ajutăm punându-le hrană, practic salvându-le de la îngheţ şi de la o vreme mult mai urâtă. 0Punem în mai multe puncte, nu punem într-un singur punct pentru a obiŞnui cervidele şi a fi o pradă uşoară", Dan Olteanu - director RPLP Kronstadt. 

Pădurarii din Braşov încep să ducă hrană suplimentară animalelor sălbatice imediat după ce cade prima zăpadă. De-a lungul unei ierni se distribuie peste 16 tone de porumb şi alte 5 tone de lucernă.

"Ele nu trăiesc numai cu hrana administrată de către noi. Mânăncă muguri, coajă de arbori, ierburi.  Pentru specia misteţ administrăm porumb iar pentru cervide lucernă", George Cruceanu - inginer compartiment vânătoare .

Fondul cinegetic Timiş are aproape 12 mii 500 de hectare şi este în grija a trei ingineri silvici.

Reporter: Sorin Secli - Operator: Zoltan Rapo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri