Aplicație de 100.000 de lei pentru turiști

Data publicării:
aplicatie

Turiștii care ajung în Timișoara vor avea la dispoziție o aplicație prin intermediul căreia vor putea accesa toate informațiile de care au nevoie ca să viziteze orașul. Primăria oferă 100.000 de lei pentru dezvoltarea ei. Aplicația va oferi informații despre ofertele de cazare, date generale despre oraș, trasee și rute de vizitat, fotografii, o localizare a obiectivelor turistice şi înregistrări audio cu istoricul urbei. 

Tot mai mulți turiști vizitează Timișoara. În zilele de weekend, centrul istoric este plic de sârbi, de germani, italieni sau britanici. În lipsa informațiilor legate de monumente şi fără o aplicație de prezentare a orașului, mulți turiști apelează la ghizi. O aplicație sau măcar panourile informative i-ar ajuta pe străini în drumul lor prin Timișoara.

(Reporter: Credeţi că o aplicație mobilă cu toate aceste informații ar fi benefică pentru turiști?) Da. Dar chiar şi hârtie sau pe o placă pentru că poate unii nu au telefon mobil la ei şi atunci ar putea citi. Cel mai important ar fi să existe informații în sârbă, pentru că cei mai mulți turiști din Timișoara sunt sârbi”, a declarat un turist.

”Cred că ar fi utilă, dar cred că ar fi mai bine dacă ar fi semne sau pliante cu informații despre ele”, a spus un altul.

Vizitatorii cred că problemele ar putea fi rezolvate foarte ușor.  O posibilă finanțare de la Guvern sau de la Consiliul Local şi cred că orașul este şi acum frumos, dar în viitor ar putea fi mult mai bine. Tocmai de aceea, Primăria Timișoara vrea să dezvolte o aplicație destinată turiștilor.

”Aplicația dorită de Primăria Timișoara le va oferi turiștilor informații despre unitățile de cazare, rutele transportului în comun, dar şi date despre miile de monumente istorice pe care le vizitează cei care trec pragul orașului de pe Bega”, relatează Caterina Ledrer, jurnalist Digi24 Timișoara.

”Va fi furnizată aplicația mobilă de turism, un produs de tip GIS - turism, un sistem prin care se pot partaja și gestiona toate informațiile despre obiectivele, atracțiile și serviciile de turism ale unei destinații: texte, traduceri, galerii foto și video, recenzii, ratinguri și reviewuri de pe alte platforme, ghiduri audio, colecții de recomandări, articole cu caracter de marketing și promovare, rute turistice, oferte și pachete, integrări cu sisteme de rezervări sau ticketing" - Sursa: Primăria Timișoara.

Autoritățile locale au lansat deja licitația pentru noua aplicație şi așteaptă ofertele informaticienilor.

reporter: Caterina Ledrer/ operator: Dan Şoşdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri