Sari la conținut

Arad | Proteste în trafic

Protestele față de controversata ordonanță 13 au continuat și la Arad. Astăzi, șoferii și-au îmbrăcat mașinile în pancarte și au circulat cu viteză redusă pe principalele bulevarde din oraș. La manifestație au participat și protestatarii care aleg un mijloc de transport alternativ, cum ar fi bicicleta sau rolele. Demonstrațiile au durat o oră și jumătate, iar traficul nu a fost blocat.

Cu mașina în prima treaptă de viteză, așa au protestat arădenii nemulțumiți de ordonanța 13. Şoferii și-au pregătit şi autoturismele pentru proteste. Le-au „îmbrăcat" cu înscrisuri destinate actualului Executiv.

„Toţi cei care au dosare penale pe rol, indiferent de coloratura politică, sau care au condamnări la activ, să demisioneze.”

„Încercăm să fim băgați în seamă și să schimbăm ceva totuși în țara asta, că a venit vremea.”

„Avem nevoie în anul 2017 de o Românie curată, nu este acceptabil să avem în Guvern și în Parlament, persoane condamnate penal, urmărite penal, nu este posibil, nu este compatibil așa ceva cu o democrație.”

La manifestație au luat parte și protestatarii care se deplasează cu bicicleta sau cu rolele.

„Pentru ce protestați astăzi? Protestăm pentru demisia Guvernului Grindeanu.”

Protestul de la Arad a fost unul autorizat și s-a desfășurat între orele 10 și 11:30. Pentru manifestație, participanții s-au organizat pe reţelele de socializare.