Arad | Vacanță mai lungă cu o săptămână

Data publicării:
liceu arad

900 de elevi ai unui liceu din Arad sunt în continuare în vacanță! Au aflat asta ieri, în timpul festivității de deschidere a anului școlar. Pentru ei, clopoțelul va suna abia peste o săptămână, pentru că lucrările care se desfăşoară în clădirea principală a şcolii nu au fost finalizate.

Pentru elevii de gimanziu și liceu ai Colegiului Naţional „Preparandia - Dimitrie Ţichindeal Arad" vacanța de vară e mai lungă cu o săptămână. „Am luat împreuna cu Inspectoratul Școlar, decizia să amânăm reluarea efectivă a cursurilor, pe data de 17 septembrie.” a declarat Sorin Haiduc - director Colegiul National „Dimitrie Țichindeal"

Clopoțelul nu a sunat în 10 septembrie pentru că lucrările de reabilitare a imobilului, începute în urmă cu un an, nu sunt gata. Școala nu a mai fost renovată din 1986. „Lucrările de reabilitare termică la Colegiul Național Dimitrie Țichindeal, sunt estimate la trei , cinci milioane de lei si presupun refacerea fațadei a acoperișului, și reparații interioare igienizări, refacerea instalației electrice.” spune Ralu Cotrău, purtător de cuvânt Primăria Arad.

Orele pierdute vor fi recuperate, dau asigurări reprezentanții unității de învățământ. Colegiul Naţional „Preparandia - Dimitrie Ţichindeal Arad" este prima şcoala de învăţători de pe teritoriul actual al României și este considerată una dintre cele mai bune din vestul țării. 1.400 de elevi învață aici. 

redactor: Iulia Pop/ operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri