Sari la conținut

Așteptări confirmate

BC Timișoara a ajuns pe locul trei în Liga Națională, după patru succese consecutive, iar unul dintre artizanii parcursului perfect din ultima lună este americanul Jonte Flowers. Baschetbalistul de 31 de ani a ajuns al doilea marcator al „leilor", după Mladen Jeremic. În 5 jocuri, Flowers a strâns 80 de puncte. Cele mai multe, 24, le-a reușit în victoria de la Galați.

„M-am simțit din ce în ce mai bine, de la meci la meci, pe parchet. Sunt fericit că toate lucrurile merg așa cum îmi doresc, însă continuui să muncesc, pentru a fii mai bun”, spune Jonte Flowers.

Campion în două rânduri cu Asesoft Ploiești, americanul a bifat o experiență scurtă și în liga secundă italiană, la Bologna, însă spune că s-a întors în România într-un campionat mult mai echilibrat, a cărui nivel a crescut. Flowers știe ce poate face diferența, în a doua jumătate a sezonului.

„Per total, este mult mai echilibrat. O singură greșeală și creezi deja un avantaj adversarului. Acum încercăm cu toții să câștigăm fiecare joc, dacă e posibil. Trebuie să fii pregătit mental foarte bine și atunci se rezolvă și factorul fizic”, mai adaugă Flowers.

Jonte Flowers a revenit în România după o accidentare la genunchiul drept, suferită în prima parte a sezonului petrecută în nordul Italiei.