Au dominat campioana cap-coadă

Data publicării:
sport3

La primul joc în fața propriilor fani, după trei deplasări consecutive, BC Timişoara a depășit campioana en-titre, cu 83 la 79, după un joc dominat din primul până în ultimul minut. Bănățenii aveau deja 11-4, de la mijlocul primului sfert și și-au extins avantajul la un maximum de 15 puncte (51-36), în sfertul al treilea. Cursa de urmărire a vizitatorilor a părut a da rezultate cu un minut și jumătate înaintea finalului, când alb-negrii au egalat, însă Calotă și Burgess, autor al unui coș de două puncte, au desprins decisiv BC SCM Timișoara.

”Mă bucur că am avut de fiecare dată forța să menținem controlul jocului şi a scorului şi că ne-am atins obiectivele din punct de vedere tactic”, a declarat Tudor Costescu, antrenor BC SCM Timişoara.

”Victorie meritată pentru Timişoara. Noi avem problemele noastre pe care suntem concentrate să le rezolvăm. A apărut o oboseală fizică mentală din care trebuie să ieșim”, a spus Mihai Silvăşan - antrenor U BT Cluj-Napoca.

Diaz, care a încheiat în double-double, cu 20 de puncte şi 10 recuperări a fost cel mai bun om al gazdelor - care rămân pe locul al cincilea, cu trei etape înainte de încheierea Top 6. Violeții speră, în continuare, la o clasare care să le aducă avantajul încă unui meci pe teren propriu, în sferturile de finală.

reporter: Claudiu Sav/ operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri