Sari la conținut

Autostrada Deva - Orăștie, presărată cu gropi

Plină de gropi adânci chiar și de 10 centimetri. Așa arată o porțiune din autostrada Deva - Orăștie, inaugurată în urmă cu puțin peste 3 ani. Cele mai multe gropi sunt pe prima bandă a șoselei de mare viteză, pe sensul de mers către Orăștie. Șoferii spun că sunt atât de multe, încât nici nu pot fi ocolite.

Primele reacții despre gropile apărute pe autostradă au fost postate de șoferi pe rețelele de socializare.

„Nu că aș fi neapărat cusurgiu, dar numărul de gropi este prea mare, și am început să fiu deranjat când am văzut că efectiv nu ai cum să le ocolești. Există gropi cu diametrul mare, cu adâncime de 10 centimetri.”

„Multe gropi pe autostradă? Da, am întâlnit câteva, și îs chiar adânci.”

„E dezastru, gropi lângă gropi, nu poți să circuli pe autostrada asta. Numai gropi, îs gropi, nu poți să circuli, dezastru.”

Probleme sunt pe aproape tot tronsonul de şosea rapidă, dintre Deva și Orăștie, care măsoară 32,5 kilometri.

„Cele mai multe probleme sunt în apropierea ieșirii de pe autostradă spre Orăștie. Prima bandă de circulație este plină de astfel de gropi” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

La puțin timp după ce echipa Digi24 a început să filmeze gropile din carosabil, pe autostradă a ajuns și o echipă de drumari.

„Când ne-au văzut pe noi, în loc să își continue treaba, muncitorii au preferat să se urce în mașină și să plece, iar în urma lor cele mai multe gropi au rămas neastupate”, Adnrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Tronsonul dintre Deva și Orăștie face parte din autostrada Deva - Sibiu. Porțiunea de drum din județul Hunedoara a fost inaugurată în vara anului 2013 și a costat 220 de milioane de euro. Până în acest moment, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a răspuns solicitării făcute de Digi24, cu privire la problemele apărute pe șosea și perioada în care acestea vor fi remediate.

Pe aceeași temă