Sari la conținut

Avram Iancu, pregătit de o nouă aventură

Antrenament dur pentru o performanţă de Cartea Recordurilor! Un bibliotecar din Petroşani, devenit deja celebru, nu datorita numelui, Avram Iancu, ci pentru ca a traversat înot Canalul Mânecii, încearcă acum să străbată la fel cei 2.360 de kilometri ai Dunării. Dacă va reuşi, va deveni primul om din lume care se va mândri cu asta!

În fiecare zi, după ce pleacă de la serviciu, Avram Iancu merge direct spre bazinul acoperit din Petroşani, acolo unde, în timpul iernii, îşi face antrenamentele. A ales perioada 20 iunie-20 august pentru acest test de rezistenţă. Va trece prin 10 ţări şi 4 capitale.

„Pe Dunăre va fi mult, mult mai dificil, pentru că este vorba de o perioadă de timp foarte mare. Va fi un soare foarte puternic, ploi, viituri. Voi avea o echipă destul de numeroasă, împărţită în suport acvatic şi suport terestru”, povestește Avram Iancu.

Înotătorii care se antrenează şi ei la bazinul din Petroşani sunt impresionaţi de curajul bibliotecarului decis să stabilească un record mondial.

„Nu oricine poate să facă aşa ceva, şi eu înot ocazional, dar aşa ceva chiar nu, e imposibil de realizat, sunt foarte puţini cei care pot face asta.”

„Este de apreciat ceea ce face, şi este un model de urmat, dacă poate cineva să facă aşa ceva.”

„Este un proiect gigant, unic practic în lume dacă stăm să ne gândim că vrea să îl facă în 60 de zile.”

În vara anului trecut, Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. Dacă îşi va împlini visul la vară, va deveni primul om din lume care a parcurs Dunărea înot fără costum special.

Pe aceeași temă