Bătaie în şcoală, live pe Facebook

Data publicării:
bataie beta
Bătaie fără milă într-un liceu din Lugoj. Un elev de clasa a noua profesională şi-a lovit cu sete un coleg, iar motivul, ar fi, spun martorii, o datorie de doi lei. S-a năpustit asupra lui cu o ploaie de pumni şi, după ce victima a căzut, a continuat loviturile. Îmbătaţi de adrenalină, elevii s-au gândit că ar fi o idee bună să transmită totul în direct, pe Facebook. Agresorului i se va scădea nota la purtare, în vreme ce victima este în spital, pentru analize. Iată filmul evenimentelor. Vă avertizăm că urmează Imagini cu un puternic impact emoţional.

Era pauză la şcoala din Lugoj şi toţi din clasă ştiau ce urma să se întâmple. S-au pregătit: au mutat mobilierul, au scos telefoanele să filmeze şi au pus la colţ victima.

Trage banca! Hai sus, am zis!

Stai, stai, stai! Lasă-l să-şi dea geaca jos, că-i rupi geaca! Nu mi-o dau, mă! Vrei să nu te doară, ce **** mea?

După ce victima a fost încolţită, băiatul de clasa a noua, repetent şi cunoscut cu probleme la şcoală, a tăbărât cu pumnii pe colegul lui.

Un alt coleg încearcă să-l salveze pe cel căzut. Într-un acces de furie, un altul îl trage pe salvator deoparte şi începe şi el să îl lovească cu picioarele pe băiatul doborât pe parchet. Însă e luat la rost de un altul din anturajul primului bătăuş.

Tu de ce te bagi, ă? Zi! Ce **** mea te bagi? Zi!

Conform legii, elevul nu poate fi exmatriculat, dar profesorii pot să îi scadă nota la purtare până la 1, ceea ce ar însemna că elevul va repeta clasa a noua, din nou, după ce s-a mai întâmplat acelaşi lucru acum doi ani.

„Au fost probleme disciplinare. a avut mereu o atitudine recalcitrantă faţă de profesori, faţă de colegi. A avut şi multe absenţe nejustificate de la ore. Toate aceste abateri au condus la sancţionarea lui în anul şcolar trecut cu nota scăzută la purtare la 4”, explică Marcel Gragan, directorul Liceului Aurel Vlaicu Lugoj.

În paralel, se face o anchetă internă în şcoală, pentru a se stabili dacă profesorii şi-au făcut treaba.

„Din ceea ce a relatat colega mea director adjunct, respect colegul meu, domnul director, a fost un profesor de serviciu. Dumnealor nu puteau să confirme aseară şi în dialogul pe care l-am purtat dimineaţa, dacă profesorul de serviciu se afla în proximitatea acelei clase”, completează Aura Danielescu, inspector şcolar general al judetului Timis.

În vreme ce elevul-problemă este cercetat de cei de la şcoală, victima a fost la spital pentru analize.

„Medicii au spus, ce m-a interesat şi pe mine, la cap, nu se vede decât în trei zile. Are leziuni la nas, la ochi, are o venă fisurată. A fost la Poliţie şi mergem mai departe nu avem de gând să iertăm că nu merită. Am depus plângere, mergem la medicul legist”, admite Camelia Bizău, mama copilului agresat.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe. Ambii elevi care l-au lovit pe băiatul de clasa a noua sunt cercetaţi în dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri