BC Timișoara | Formalitate îndeplinită

Data publicării:
formalitate bct
BC Timișoara s-a calificat fără probleme la Turneul Final al Cupei României. Bănățenii au câștigat clar și manșa retur a duelului cu nou-promovata BC Olimpic Baia Mare și se vor numără printre cele opt formații care vor lupta pentru trofeu, în februarie anul viitor. Amănunte, în rubrica sport.

BC Timișoara a acces en-fanfare la Turneul Final al Cupei României. Deși calificarea fusese asigurată, în mare măsură, din meciul tur, de la Timișoara, alb-violeții lui Nenad Mandic au reușit ieri o victorie și mai clară în deplasare, cu BCM Olimpic Baia Mare. Bănățenii s-au impus cu 103-74, la capătul unui meci de excepție făcut de căpitanul Mladen Jeremic, care a terminat jocul cu 31 de puncte în cont. Timișorenii au câștigat toate sferturile, iar în ultimele 10 minute au „evadat" la aproape 30 de puncte de adversar și, pentru prima oară în acest sezon, au depășit borna celor 100 de puncte într-un meci. Octavian Popa Calotă, cu 19 puncte și Adrian Diaz, cu 18 au avut, de asemenea, prestații de remarcat.

„Important e că ne-am atins scopul. A fost un antrenament util pentru că adversarul, din păcate, este sub nivelul celorlalte echipe de primă ligă. Un antrenament pentru meciul care chiar contează pentru noi, cel cu Craiova de marți”, a declarat Ilie Trițoiu, managerul general al grupării.

„Leii" vor lupta pentru trofeul cucerit ultima dată în 2015, în startul anului viitor, alături de alte șapte formații. Conducerea speră să atragă organizarea turneului pe Bega, așa cum s-a întâmplat în 2013.

„Este o competiție într-un format nou și sperăm ca sala Olimpia să îl găzduiască. O să ne bugetăm pentru începutul anului viitor o sumă pentru această competiție”, a spus Radu Țoancă, directorul SCM Timișoara.

BC Timișoara revine în fața propriilor fani, marți, când va evolua împotriva celor de la SCMU Craiova, în etapa a treia a Ligii Naționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri