Sari la conținut

Bookfest la Braşov

Mii de volume, la prețuri promoționale și nu mai puțin de 20 de edituri, prezente, cu ultimele apariții. Punem la socotelă și prezentări de apariții ale celor mai apreciați autori români și avem tabloul salonului de carte Bookfest, desfășurat în acest sfârșit de săptămână la Brașov.

Salonul Bookfest a fost, în acest an, la a treia ediție. A început joi, iar duminică a fost ultima zi în care vizitatorii au putut profita de ofertele speciale.

"Hemingway - Bătrânul și marea îmi lipsea, Adio arme și câteva cărți despre al doilea război mondial", vizitator.

"Eu mi-am luat o carte despre spațiu și încă o carte științifico - fantastică. De ce, îți place doimeniul? Da, și o hartă cu spațiul. Îmi place să explorez", vizitator

"Este un plus pentru comunitate, o astfel de manifestare? Cu siguranță este, pentru că îndeamnă oamenii să vină, există reduceri de care pot să profite și e un prilej pentru a te conecta la cultură", vizitator.

Peste zece mii de volume au fost expuse cititorilor, la standurile celor 20 de edituri participante la salon. Pe lista autorilor pe care salonul i-a adus în fața cititorilor sunt Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu și Vintilă Mihăilescu.

"Avem o serie de nume extrem de mamri ale culturii românești, ale literaturii românești în special. Ne dorim ca anul viitor să diversificăm, mă gândesc chiar la un istoric, pe care să îl aducem, pentru a vorbi despre o tematică evidentă. Anul viitor, fiind 2018, va fi unul din principalele puncte de interes ale oamenilor", Mihai Mitrică, director executiv Asociația Editorilor din România.

Salonul de Carte Bookfest Brașov a fost organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Richard Szabo