Câinele anului 2016, desemnat la Timişoara

Data publicării:
cainele anului
Singurul exemplar din rasa Coton de Tulear din România a fost desemnat Câinele Anului 2016. Luna a câștigat titlul în urma punctelor pe care le-a acumulat de-a lungul anului trecut în competițiile la care a participat. Decernarea a avut loc în cadrul unei expoziții naționale desfăşurate la Timișoara, la care au fost jurizați peste 700 de câini.

„Top Dog al anului 2016 este cu 1140 de puncte este Jaspersen Scalesi din rasa Coton de Tulear, proprietar domnul Costin Soare din București.”

Adusă din Danemarca în urmă cu 1 an, căţeluşa Luna a cucerit tot ce se putea în materie de competiții chinologice din România. Are 1 an și 5 luni, iar atunci când nu concurează, este partenerul preferat de joacă al celor doi copii ai familiei care o deține.

…Luna e un câine doar pentru familie, pentru copii. Întâmplător a luat un loc spectaculos. Reprezintă caracteristicile rasei foarte bine. E un câine normal care se bucură de viață alături de 2 copii, de 5 și 8 ani de acasă, care o consideră câteodată ca fiind de pluș”, povestește Costin Soare, proprietarul câinelui anului 2016.

Podiumul a fost completat de un yorkterrier, pe locul al III-lea și de un dalmațian, pe locul al doilea. 700 de câini au fost jurizați în expoziția de la Timișoara. Pentru Cezar, un golden retriever de 11 luni, aceasta a fost prima competiție la care a participat și l-a făcut mândru pe proprietar.

„Suntem foarte mulțumiți de el, a ieșit ca și Best Junior și ne duce pasiunea mai departe”, spune Radu Clețiu, proprietar.

Dacă Cezar nu are prea mari pretenții când vine vorba de mâncare și îngrijire, Sunrise și Surprise sunt două exemplare de yorkshire care au nevoie de multă atenție.

„Este foarte dificil, dar trebuie să ai răbdare și să pui multă pasiune”, susține Daniela Onu, proprietarul unui câine participant.

„Un câine premiant înseamnă același lucru ca un concurent medaliat la jocurile olimpice. Palmaresul în primul rând, pasiunea, pentru că toată lumea care prezintă câini crește câini de rasă. Majoritatea acestor persoane sunt pasionați, nu o fac din considerente financiare, ci din pasiune”, admite Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române.

Competiţia canină de la Timişoara a reunit 700 de exemplare din toată ţara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri