Sari la conținut

Campionii, „motorul” Naționalei

Anul 2016 a fost dominat și de prezența masivă a componenților celor de la Timișoara Saracens la echipa națională. Unul dintre ultimii rugbiști naturalizați din rândul campionilor a fost Jack Umaga, care a devenit „stejar" la 32 de ani, alături de Jody Rose și Stephen Shennan. După aproape patru sezone la Timișoara, neo-zeelandezul a debutat sub tricolor în victoria României, 20-8, în cadrul World Rugby Nations Cup.

„A fost o experiență pozitivă, pe care am savurat-o din plin. A fost o provocare pentru mine, fiind vorba de un cu totul alt nivel și, momentan, sunt încântat de acest lucru. Mă simt foarte bine aici în România, totul a decurs foarte bine de cânt am sosit aici, cei de aici m-au ajutat foarte mult”, povestește Jack Umaga.

Anul recent încheiat a fost unul bun și pentru Vlăduț Popa. Centrul de 20 de ani a debutat și el pentru „stejari", în noiembrie, cu prilejul duelului cu Statele Unite ale Americii. Popa a fost desemnat si cel mai bun tanar jucator din campionat.

„2016 a fost un an bun și pentru mine. Am ajuns și la naționala mare, ceea ce nu mi-am propus la început de sezon pentru că nu m-aș fi gândit că pot ajunge acolo. Sunt jucători experimentați, am ce învăța de la ei”, a spus și Vlăduț Popa.

Cei doi își propun ca în 2017 echipa pentru care evoluează să beneficieze de experiența jocurilor dure de pe plan european și să își apare titlul cucerit sezonul trecut.

„O să se vadă o diferență și ca și pregătire fizică și ca și contact, continuitate, viteză de joc... vom fi mult mai sus decât restul”, crede Vlăduț Popa.

„Jucăm împotriva unor jucători cu experiență la acest nivel. Noi încercăm să ne facem jocul și, evident, să învățăm din toate greșelile pe care le-am făcut, dar și din ceea ce vedem în evoluția acelor jucători”, adaugă și colegul său neozeelandez.

Cei doi fac parte din lotul cu care „sarazinii" vor înfrunta Stade Francais, sâmbătă, pe Dan Păltinișanu, în penultimul meci al grupei a 5-a Challenge Cup. Jocul de la ora 14:00 va fi transmis în direct de Digisport.