Căprioare moarte, găsite pe câmp

Data publicării:
caprioare
Anchetă în judeţul Arad, după ce pe un câmp din zona localităţii Turnu au fost descoperite 17 căprioare moarte. Deocamdată nu se ştie exact din ce cauză au murit căprioarele, dar Direcția Sanitar-Veterinară a ridicat cadavrele pentru necropsie şi urmează să stabilească acest lucru. Pe aceeași tarla au fost găsite și urme de raticid, o substanță folosită împotriva rozătoarelor care poate fi administrată doar cu acordul autorităților.

Căprioarele moarte au fost găsite pe o tarla din apropierea localităţii Turnu care se află în administrarea oraşului Pecica.

„Azi dimineață am fost sunați de unul din paznicii de vânătoare ca pe un fond Diana-Turnu au fost găsite 17 bucăți din rasa căprior, 3 mascul si 14 femele. Aici este vorba de un gestionar privat pe care noi îl cunoaștem și are grijă în mod expres de animalele sălbatice. Problema este ori o epizoiție, ori o otrăvire”, explică Miodrag Stanaiov, viceprimarul oraşului Pecica.

Au fost sesizaţi reprezentanţii Gărzii de Mediu, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Poliţia şi Inspectoratul de Regim Silvic şi Vânătoare, iar autorităţile fac verificări.

„Pe acea tarla am găsit și o serie de plicuri ce conțineau raticide, ceea ce ne îndreaptă spre concluzia că aceste animale au fost otrăvite”, spune și Viorel Agud, director DSVSA Arad. „Plin cu găuri. Ce sunt astea? Plin cu găuri de șoareci uitați acolo.”

Animalele, unele în stare avansată de putrefacţie, iar altele care par să fi murit recent, au fost duse la sediul DSV pentru necropsie. La fel şi substanţele contra rozătoarelor identificate pe aceeaşi tarla. Oamenii din zonă au diverse explicaţii pentru moartea căprioarelor.

„Eeee dăunători, acum are ce să mănânce, nu e vorba că îs dăunători, oamenii sunt răi.”

„Dar nu știu cum îi zice la asta în pliculeț plus ceva. Contra șoareci? Contra șoareci, da. Și ați pus și astăzi câteva din alea? Da puțin.”

„Pe aici s-a dat într-o vreme cu gunoi chimic pentru grâu da hăăă-hăă încă era grâul mic, acuma văd că crește, poate acolo au păscut.”

Raticidele se pot administra doar cu acordul autorităţilor sanitar-veterinare. În funcţie de ce va arăta rezultatul necropsiei se vor lua măsuri în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri