Casa de Ceai a Reginei, deschisă pentru public

Data publicării:
CASA CEAI

Locul unde Regina Maria îşi invită oaspeţii la ceai acum aproape 100 de ani îşi recapătă strălucirea de altădată. După ce ani întregi clădirea a fost în paragină, Casa de Ceai de la Castelul Bran s-a deschis, publicului, după o investiţie de aproape un milion de euro. Aici vor fi organizate de acum înainte seri tematice, expoziţii sau cocktailuri. 

Casa de ceai s-a născut la cererea Reginei Maria, la începutul anilor 1920, dintr-o veche şură din lemn care a fost transformată. Locul a fost pe rând Casa de ceai a Reginei, restaurant şi magazin de suveniruri. Acum, după câţiva ani în care a fost lăsată în paragină, clădirea şi-a schimbat total înfăţişarea.

"Casa de ceai era într-o stare deplorabilă, părăsită, abandonată, plină de licheni, era un loc trist. Rezultatul este cel pe care îl vedeţi, unul spectaculos", Bogdana Balmuş, purtător de cuvânt al Castelului Bran.

Aerul aristocrat al locului a fost păstrat aproape intact în noua cafenea, la fel cum a dorit Regina atunci când a construit casa de ceai. S-a păstrat designul de acum 100 de ani, cu lemnul de interior şi bârnele autentice, dar şi şemineul din sala centrală. Întregul restaurant poate primi peste 300 de persoane.

"Un proiect destul de ambiţios, cu o investiţie mare. Nu este un restaurant mic, dispune de 130 de locuri la interior şi de 200 de locuri pe terasă. Acest lucru înseamnă că trebuie să dispui de energie, de personal, să-i pregăteşti profesional", Liviu Popescu, administratorul Casei de Ceai.

În restaurant sunt pregătite, de către un chef venit special din Londra, reţete noi, dar şi mai vechi, reinterpretate.

"Asta am căutat şi vrem să oferim clienţilor. Bucătăria noastră românească reinterpretată şi bucătărie puţin altfel, din afară, combinată cu produse tradiţionale româneşti", Laurenţiu Şoancă, chef.

"De unde sunteţi? Din Israel. Ce părere aveţi despre acest loc? Este un loc foarte frumos. Este un loc drăguţ. Când au fost data trecută prietenii mei, era închis, însă acum este o atmosferă frumoasă şi locaţia este superbă", turist.

"E foarte frumos aici, ne place mult. Suntem din Germania", turist.

Investiţia în renovarea clădirii a costat aproape un milion de euro. Aici vor fi organizate de acum înainte cocktailuri, seri tematice şi expoziţii private.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Richard Szabo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri