Sari la conținut

Castelul Corvinilor, din nou în top

Castelul Corvinilor înregistrează un nou record de vizitatori. Monumentul medieval din Hunedoara a fost vizitat în vacanța de 1 mai de aproape 13 mii de persoane. Încasările din biletele vândute au adus la bugetul local peste 252 de mii de lei. De altfel, toată luna aprilie a adus mai mulți vizitatori la Hunedoara față de aceeași perioadă a anului trecut. Nu sunt doar turiști români care vor să vadă sau să revadă castelul, ci și mulți străini impresionați de arhitectura și de istoria reședinței ridicate de Iancu de Hunedoara.

An după an, vacanță după vacanță, Castelul Corvinilor marchează noi recorduri. Nu doar de vizitatori, ci și de încasări.

”În luna aprilie, la castel au fost peste 33 de mii de turiști, cu 5 mii mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Încasările au fost și ele pe măsură, iar trendul s-a menținut și pentru vacanța de 1 mai”m relatează Andrada Velciov, jurnalist Digi24.

”Ne-au trecut pragul nu mai puțin de 12902 vizitatori, asta însemnând aproximativ 253 de mii de lei încasări. Anul trecut, în 2017, în aceeași perioadă, ne-au trecut pragul 10107 vizitatori, asta însemnând încasări de 170 de mii de lei”, a declarat Sorin Tincu, director Castelul Corvinilor.

Iar turiștii continuă să vină, iar primirea făcută de membrii Ordinului Cavalerilor este pe măsură.

”Acum lucrez la o tabardă. Ce înseamnă? O tabardă este o bucată de material care este pusă deasupra armurii, asta pentru a fi recunoscut într-un război sau într-o luptă”, a declarat Iron, scutier Castel.

Monumentul ridicat de la Iancu de Hunedoara a devenit în ultimii ani atractiv nu doar pentru turiștii români, ci și pentru cei din străinătate.

Ca număr de turiști, după Castelul Corvinilor, obiectivele din Hunedoara care au atras cei mai mulți vizitatori în vacanța de 1 mai au fost Cetatea Devei, cu peste 6.600 de turiști, și Sarmizegetusa Regia, unde au ajuns 5.000 de persoane.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș