Sari la conținut

Castelul Corvinilor, vânat de turiști

Nici nu s-a deschis bine, că s-a și umplut de vizitatori. Castelul Corvinilor demonstrează încă o dată că rămâne atracția turistică numărul 1 a județului Hunedoara. La doar 1 oră și jumătate de la deschidere, castelul fusese deja vizitat de 200 de persoane.

„Ți-a plăcut castelul? Da, bineînțeles, o să revin să îl vizitez, cu siguranță.”

„Sunt din Craiova și este prima oară când vin la Castel. și cum ți s-a părut? Foarte frumos.”

„Trebuie să vizităm puțin, să ne miscăm după atâtea sarmale, vorba aia, ieșim puțin la plimbare.”

Și 2016 s-a încheiat bine pentru Castelul Corvinilor. Doar în 31 decembrie, deși a fost decshis 3 ore, a fost vizitat de peste 500 de turiști. Per total însă, anul trecut 350 de mii de persoane i-au trecut pragul.

„Numărul de vizitatori provine din alte județe care se cazează la unitățile hoteliere din această zonă. Se vizitează practic toate obiectivele Hunedoarei, dar cel mai spectaculos monument istoric este castelul nostru”, spune Geanina Lupu, muzeograf.

„Atractivitatea castelului ar putea spori dacă în acest an monumentul va câștiga proiectul de 5 milioane de euro depus la ADR Vest pentru lucrări complete de reabilitare și restaurare” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Castelul de la Hunedoara este considerat de specialiști despre cel mai bine conservat monument medieval din Sud-estul Europei.