Centru de medicină orientală la Deva

Data publicării:
19 medicina

Centru de medicină tradițională la Deva. O universitate din China a semnat un protocol de colaborare cu spitalul județean de urgență din municipiul reședință de județ.  Aici urmează să fie amenajate mai multe secții de diagnostic și tratament prin metode tradiționale asiatice. Medicii din Deva se vor specializa în tehnica medicală asiatică timp de 6 luni. După practica făcută în Orient, ei le vor putea oferi pacienților români alternative la tratamentul alopat din țară.

Una dintre universitățile de medicină din provincia chineză Shaanxi a semnat un protocol cu spitalul de urgență din Deva. Interesul este reciproc. Iar pentru medicii români deprinderea tehnicilor orientale este o completare a cunoștințelor medicale pe care le au deja.

”Metodele orientale de tratament nu presupun doar medicamente pe bază de plante, ele implică de asemenea și adoptarea unui stil de viață sănătos și a unei diete echilibrate”, relatează Andrada Velciov jurnalist Digi24.

”Medicina orientală chinezească aduce un plus în tratamentul pacienților noștri. Există o serie de afecțiuni, în special cele funcționale, care pot fi tratate cu acupunctură, reflexoterapie ar fi o alternativă la terapia acestor pacienți”, a declarat Rodica Avram, medic SJU Deva.

Potrivit protocolului, specializarea medicilor din Deva se va face în clinici și universități din China.

”Noi suntem obișnuiți cu medicina clasică care are alte principii de la noi va pleca în China un medic, pentru început, vreo 6 luni, care se formează acolo și după aceea vine înapoi în România să practice această metodă terapeutică”, a spus Ioan Demeter, director medical Spitalul Județean de Urgență Deva.

Ideea centrului de medicină chinezească de la Deva vine ca urmare a înfrățirii județului Hunedoara cu regiunea Shaanxi. Colaborarea româno-chineză vizează și alte domenii.

”Colaborarea protocolului pe care l-am semnat se face pe mai multe planuri, în domeniul cultural, în domeniul educației, în domeniul învățământului, în domeniul mediului de afaceri”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepreședinte CJ Hunedoara.

Provincia Shaanxi este una dintre se află într-una dintre cele mai dezvoltate regiuni din China. Aici trăiesc 36 de milioane de oameni, în peste 100 de municipii. Pentru studenți, aici sunt deschise 102 universități.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariş

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri