Clinică da, dotări ba

Data publicării:
spital
Timişoara mai face un pas spre deschiderea Centrului pentru Mari Arși. Spitalul Judeţean a finalizat ridicarea clădirii şi a circuitelor medicale pentru trei saloane specifice tratamentului arsurilor. Lipseşte, însă, aparatura. In plus, unitatea nu are inca nici măcar paturi.

Viitorul Centru de mari arşi de la Timişoara este construit în proporţie de peste 80%. Au fost finalizate 3 din cele 5 saloane câte va avea clinica. Acestea vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație.

„În momentul în care există aceste leziuni de arsură gândiți-vă că organismul e expus, pe zonele respective, la infecții. Această unitate va putea asigura această calitate de a aduce acest pacient care să beneficieze dev toate metodele prin care să fie protejat de astfel de infecții”, explică Gheorghe Nodiţi, managerul Clinicii Casa Austria.

Nevoia unuia astfel de centru este foarte mare, mai ales că la Timişoara vor ajunge cazuri din toată ţara.

„Acest model trebuie implementat în toată țara, chiar dacă este compartimentat, nu ne permitem ca țară să facem un mare spital de arși”, susține Mirela Sărăndan, coordonator ATI Casa Austria.

Momentan, cele 3 saloane nu pot fi utilizate. Asta pentru că Guvernul nu a trimis fondurile necesare, pentru dotarea lor cu echipamente medicale. Dar promisiuni există, iar banii ar putea veni după prima rectificare de buget de anul viitor.

„Avem nevoie de aparatură și personal. Pentru aparatură am făcut solicitări către Ministerul Sănătății, după cum bine știți. Conform cerințelor medicilor, în valoare de 17 milioane de lei, a fost aproabat în totalitate de către Minister”, adaugă dr. Marius Craina, managerul Spitalului

Licitaţia pentru echipamente va fi organizată în primăvară, iar din toamna anului viitor, clinica ar trebui să primească primii pacienţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri