Concurență mare pentru un post de polițist

Data publicării:
concurs politie

Concurență mare, de opt pe un loc, pentru un post de polițist, în județul Hunedoara. Pe cele 19 locuri disponibile au candidat 160 de persoane. Tinerii care și-au depus dosarul pentru examen spun că o slujbă în cadrul Ministerului de Interne este una sigură și bine plătită. Sunt scoase la concurs atât posturi de ofițeri de poliție și de agenți, cât și posturi de referenți, care vor fi ocupate în sistem contractual.

Iulia Nistor este unul din cei 160 de concurenţi pentru un post în cadrul IPJ Hunedoara. Are 31 de ani, a absolvit facultatea de Jurnalism, iar după mai mulți ani petrecuți în presa locală, a decis că este timpul pentru o schimbare radicală în carieră.

”Mi se pare un post care oferă posibilitatea de a te ocupa și de viața familială, este un job stabil, sunt weekend-urile libere, programul este de 8 ore”, a declarat Iulia Nistor, candidat.

Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara a scos la concurs 16 posturi de polițist și 3 de personal contractual. Mai exact, sunt 7 posturi de ofițeri, 9 de agenți și 3 de referent. În total, peste 160 de persoane și-au depus dosarele pentru angajările din sursă externă.

”Cea mai acerbă concurență se înregistrează la serviciul financiar din cadrul inspectoratului județean de poliție, acolo unde pentru 2 posturi de agent de poliție s-au înscris 62 de persoane”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt, IPJ Hunedoara.

Condițiile de depunere a dosarului au fost minime: candidații peste 18 ani care nu au cazier și care au studii adaptate fiecărui post în parte au fost acceptați să se înscrie la concurs. Ultimele angajări la IPJ Hunedoara din sursă externă au avut loc în urmă cu mai bine de 1 an. Și atunci, concurența a fost mare.

”La concursul organizat la sfârșitul anului 2016, pentru cele 60 de posturi de agent la ordine publică sau la poliția rutieră s-au înscris nu mai puțin de 475 de persoane. Adică aproape 8 candidați pe un loc”, relatează Andrada Velciov, jurnalist Digi24

Testarea psihologică a candidaților va avea loc la începutul lunii februarie. Cei declarați apți vor susține apoi testele medicale, iar în 17 martie este programat examenul scris.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri