Sari la conținut

Containere insalubre pentru sinistrați

Sinistrații din Galați au primit containere insalubre, ruginite şi dărăpănate. Oamenii care au cerut o locuință în care să stea pe timp de iarnă regretă că și-au ocupat curtea cu astfel de module. Mulţi chiar preferă să stea în casele inundate decât să locuiască în cutiile murdare. Autoritățile recunosc că modulele sunt folosite, dar spun că nu le-a verificat nimeni să vadă în ce stare sunt. 

"Se urca cu greu, se clatina podeaua cu el
Prima rundă!
Cum e?
Te duci în fund!"

Acest bărbat din Cuza Vodă a primit un container ca să aibă unde dormi, pentru că locuinţa lui este plină de mâl. Când a intrat în noua casă a avut un şoc: modulul era la fel de distrus precum casa. Şi vecinii sunt revoltaţi

"De groază, cred că nu se poate locui în el. Reporter: Aveți curaj să urcați în el? Nu cred, pentru că și se vede, e clar, da, e deteriorat, e de râpă"

"Container folosit, nici vaca nu poate să stea.."

Şi nu e un caz singular. Mai toţi sinistraţii au primit containere insalubre şi dărăpănate, aşa că au preferat să rămână în casele bătrâneşti.

"Trebuie să-l spăl, să-l dezinfectez că nu se știe cine a stat în el, în al doilea rand, sursă de lumină nu ne-a instalat, sursă de căldură nu aveme, așa că..."

"Foarte dezamăgită sunt, eu mă gândeam că dacă ne-aduce, ne-aduce ceva să te instalezi în el."

Containerele au fost trimise la Cuza Vodă prin ordin de la judeţ.

Gigel Istudor, vicepreşedinte CJ Galaţi: "Au fost luate de la unii din curte, au fost transformate în depozite de diverse produse.Ei s-au mutat în case, au rămas în curtea lor şi au fost transformate în magazii."

Gabriel Panaitescu, prefectul judeţului Galaţi: "Nu cred că își permite cineva să aducă la ora actuală containere care sunt insalubre şi nu pot fi folosite. Dar o să verific să văd dacă într-adevăr aşa este."

Containerele ar trebui verificate de Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgenţă. Reprezentanţii instituţiei nu au fost însă de găsit. În judeţul Galați au fost solicitate 32 de containere, 24 în localitatea Pechea și 8 în Cuza Vodă.

reporter: Dana Costache
operator: Ionuț Mocanu