Cu căruţa răsturnată din cauza drumului 

Data publicării:
NOROI PRAHOVA

Locuitorii de pe o stradă din comuna Şotrile din judeţul Prahova stau izolaţi pentru că la ei la poartă nu pot ajunge decât cu tractorul. Drumul este atât de rău încât din cauza noroiului şi a gheţii acum două zile o căruţă s-a răsturnat, iar sătenii abia au reuşit să salveze calul după ce l-au scos din hăţuri. Ambulanta nu are nicio şansă să ajungă, iar pompierii, când a fost nevoie de ei, au venit foarte greu. Primaria anunta insa ca anul acesta va repara drumul.

În satul Seciuri, şanţurile de pe drum făcute de tractoare au ajuns să aibă chiar peste jumătate de metru în unele locuri. Astfel, nici măcar cu căruţa nu mai pot ajunge oameni până la poartă.

"Numai pământ din ăla galben. S-a dus de tot roata căruţei şi a rămas acolo. Calul l-au desfăcut de la hăţuri şi l-au dus acasă. Numai roţile au scăpat", localnică.

Doamna Elena Anca stă aici de 60 de ani şi spune că niciodată drumul nu a mai fost atât de rău. Acum un an i-a luat foc casa, iar pompierii au făcut mai bine de două ore, cu toate că locuinţa ei este aproape de drumul principal, care este asfaltat.

"Am sunat pe la 1.00 noaptea şi au venit pe la 3.00, pe la Bucureşteni, că pe aici nu puteau să urce drumul. Foarte greu. A fost îngheţat barajul. Până s-au dus de au luat apă, până au venit, ne-a ars totul, nu ne-a rămas nimic", Elena Anca - localnică.

Pe uliţa cu probleme stau mai multe familii, care acum ţIn maşinile în curte pentru că nu au cum să le scoată din garaj, iar singura posibilitate de a-şi aduce cele necesare traiului zilnic sunt tractoarele.

"Îl luăm în spinare pe copil şi pleci cu el până acolo la vale ca să vină ambulanţa", localnic.

"Să aduci o butelie, să aduci ceva, le duci în spate. Dacă nu plăteşti mai mult decât gazul. Adică cumperi două butelii", localnic.

Primăria spune că situaţia se va schimba în curând pentru că drumul de pământ este inclus într-un proiect de asfaltare care tocmai a fost semnat la începutul lunii.

"Va fi şi acela modernizat. Proiectul are valoare de 85 miliarde lei vechi. Până în anul 2020 când se va termina finanţarea va fi şi acel drum modernizat.  Va fi asfaltat, cu şanţuri asfaltate, rigole, cu tot ce trebuie",  Ion Ovidiu Toporaş - viceprimar comuna Şotrile.

În total, drumul de pământ care nu mai este practicabil are aproximativ 700 de metri, iar afectate sunt mai bine de 10 familii.

Repoter: Sorin Secli / Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri