Sari la conținut

Cu tomberonul în tramvai: „Mi s-a părut că na, e șod, ce să zic!”

Călătorie urât mirositoare şi cu scandal. De asta au avut parte mai mulți oameni din Timișoara, care s-au trezit cu două angajate ale societăţii de salubrizare din oraș și cu un tomberon lângă ei, în tramvai. Femeile voiau să își scurteze traseul, aşa că au urcat cu tot cu gunoi în mijlocul de transport în comun. Au ajuns acum să fie cercetate disciplinar.

"Nu vă asigură transportul cei de la Retim? Ia să îi întreb pe cei de la Retim. Ia să întreb firma de la Retim - aveți voie să transportați containerul cu gunoi în tramvai? Întrebați!"

Deranjați de mirosul greu şi stupefiaţi de ceea ce văd, călătorii aproape că le-au forțat pe cele două angajate de la salubritate să coboare din tramvai.

"Mi s-a părut că na, e șod, ce să zic. Na, poate au greșit. Na, s-au gândit să ajungă mai repede și au luat tramvaiul", spune Liliana Boțiu - angajată Retim.

La aşa condiţii, oamenii care circulă cu mijloacele de transport în comun din Timișoara au ajuns să se teamă pentru sănătatea lor.

"Păi cum să transporți tomberonul cu pasagerii în tramvai, nu e normal absolut deloc."

"Murdară treabă, anormal, ce caută acolo, ce caută. Conducerea Retim nu a făcut instructajul persoanelor."

"Și așa sunt mirosurile insuportabile în mijlaocele astea de transport, mai tomberoane trebuia acolo. În primul rând că este plin de microbi."

Şi primarul a auzit povestea şi cere Retimului să îşi educe oamenii.

Cele două angajate ale firmei de salubrizare sunt acum cercetate disciplinar.

"Conducerea a dispus o analiză a situației respective și totodată ca toți angajații noștri să fie informați. Probabil că au vrut să scurteze timpul de deplasare și distanța folosind mijloace de transport în comun, ceea ce nu e normal", explică Livian Hotico - purtătorul de cuvânt al Retim.

Angajații societăţii care asigură curățenia pe străzile Timişoarei nu dispun de mașini, așa că merg pe jos în zonele care le-au fost arondate.