Sari la conținut

Cum s-a scris povestea finalei

Poate cea mai dramatică finală din istoria futsalului românesc s-a desfășurat pe parchetul sălii „Constantin Jude". Informatica Timișoara, gazda turneului final, a câștigat Cupa României, după o finală-maraton cu rivala Autobergamo Deva, decisă la loviturile de departajare.

Peste 1.400 de spectatori au stat cu sufletul la gură, timp de mai bine de două ore și jumătate. Pe parchet, tenisunea a crescut în intensitate, la loviturile de departajare. De la agonie, la extaz, în doar câteva momente.

Cei patru brazilieni ai Informaticii au făcut spectacol și în timpul jocului, dar și după. Totul, sub privirile lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„Această finală a acestei competiții a scos în evidență frumusețea jocului de futsal și ne-a arătat de ce această disciplină e atât de iubită. Și în același timp pentru noi ca Federație ne dă elemente de încredere că merită să investim și să susținem acest sport foarte frumos”, a declarat, la final, Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„De aici cred eu că proiectul nostru e mai important, avem deja istoric. Avem o Cupă, vitrina noastră arată bine. De aici putem aduce copii, grupe de copii la noi la club și să dezvoltam mai mult proiectul acesta”, a continuat Robert Lupu, antrenor-jucător Informatica Timișoara.

În nici doi ani de la reactivare, Informatica Timișoara a devenit vicecampioana României și deținătoarea Cupei. Violeții sunt în luptă directă și pentru câștigarea titlului în actuala stagiune. Și au pe ce clădi!