Sari la conținut

Cupa României | Foarte aproape de trofeu

Dobrogea Sud este deținătoarea Cupei României, după ce a câștigat finala în fața Timișoarei, pe teren propriu, la Constanța. Bănățenii au avut și 4 goluri avantaj în prima repriză, dar spre final, gazdele s-au apropiat la doar un singur gol, 12-11. Putea fi egal la pauză dacă sârbul Crnoglavac nu nimerea bara. În repriza a doua, dobrogenii au întors de la 13-16, la 17-16 și au preluat inițiativa grație și paradelor repetate ale lui Mitrevski. Arbitrul Romeo Ștefan a ieșit și el la rampă, cu o replica amuzantă după ce a alunecat și se putea accidenta. Vujovic a reușit cel mai spectaculos gol al partidei și a fost și cel mai bun marcator al finalei, cu 5 reușite. La final, Cristi Fenici a primit titlul de cel mai bun om al finalei. Echipa sa a marcat de două ori în ultimele 30 de secunde, dar Dobrogea Sud a marcat la ultima fază și a stabilit scorul final, 23 la 21.

”Presiunea a fost foarte mare, pentru că toată lumea spunea că sunt alte lucruri care influențează rezultatul”, a declarat Sandu Iacob, antrenor Dobrogea Sud Constanța.

”Am reușit să strângem rândurile, să întoarcem rezultatul știind că Timișoara este o echipă foarte puternică”, a declarat Laurențiu Toma, Dobrogea Sud Constanța.

”Nu pot să spun că e o dezamăgire foarte mare, pentru că sunt mulțumit că am dat totul, am dat, fiecare, tot ce aveam mai bun”, a declarat Cristian Fenici, SCM Politehnica Timișoara.

Constanța a câștigat în premieră trofeul, după ce anul trecut au fost depășiți în finală de Dinamo. În finala mică s-a impus Minaur Baia Mare, care a învins liderul campionatului, Steaua, cu 26 la 24.

redactor: Claudiu Sav