Cupa Timișoarei a rămas pe Bega

Data actualizării: Data publicării:
IMG_3750
BC Timișoara a intrat în posesia trofeului acordat la finalul ediției aniversare, cu numărul 10, a turneului amical internațional de baschet masculin „Cupa Timișoara”. Sâmbătă seară, la sala „Constantin Jude”, formația pregătită de Nenad Mandic a câștigat duelul echipelor din Banatul istoric, participante la acest turneu.

BCT a trecut de Tamiš Pančevo cu 74-64 și a confirmat forma bună din partidele amicale ale presezonului. Diferența pentru BC Timișoara a fost făcută de trițele lui Jeremic (5), recuperările ofensive ale lui Diaz (6) și pasele decisive ale internaționalului român Octavian Popa-Calotă. La pauză, formația de pe Bega conducea cu 41-34 și și-a mărit ecartul în repriza secundă. Mladen Jeremic, cu 23 de puncte și 6 recuperări a fost cel mai bun om al meciului.

„Am mai bifat o victorie, am câștigat acest trofeu, dar nu sunt mulțumit în totalitate după acest joc. Avem deja 4-5 jocuri la rând în care avem probleme cu transformările aruncărilor libere. Dezastruos în această seară, am ratat 13 aruncări, în vreme ce oponenții noștri au avut procentaj de sută la sută. Dar trebuie să continuăm. Am spus că suntem o echipă nouă și avem nevoie de timp”, spune Nenad Mandic, antrenorul timișorenilor.

„Simt că deja, ușor-ușor, înepem să ne cunoaștem mai bine pe teren, se vede că se leagă un pic relațiile de joc, totuși mai e de muncă, sperăm că va fi din ce în ce mai bine”, a admis și Octavian Popa Calotă.

În primul meci, bănățenii au învins Kecksemet, 70-59, maghiarii fiind depășiți și în finala mică, de CSU Sibiu, 70-67. Timișorenii mai au planificat un amical, miercuri, pe teren propriu, cu Dynamik Belgrad. Liga Națioanală debutează pentru lei pe 19 septembrie, cu duelul cu UBT Cluj-Napoca.

Reporter: Claudiu Sav Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri