Sari la conținut

Cursuri despre animale şi lumea lor, în şcoli

Ieri, de Ziua Mondială a Animalelor, elevii de clasa a cincea de la şcoala Gimnazială Nr. 19 din Braşov au început cursul de educaţie în domeniul protecţiei şi bunăstării animalelor. Elevii au primit gratuit manuale din care vor învăţa, o dată pe săptămână, totul despre lumea animalelor şi cum trebuie protejate. 

Elevii de clasa a cincea de la Şoala Generală Nr. 19 din Braşov abia au aşteptat să răsfoiască noile manuale. Mulţi dintre ei au acasă un câine, o pisică sau un papagal şi abia aşteaptă să afle mai multe despre lumea în care acesţia trăiesc şi modul lor de viaţă.

"Acest manual este foarte bine realizat şi cred că primim informaţii foarte valoroase", elev.

"Din acest manual am înţeles că animalele sunt foarte importante pentru viaţa noastră, deoarece viaţa noastră ar fi plictisitoare, lipsită de culoare", elev.

Profesorii sunt şi ei încântaţi de noul curs pe care îl vor urma elevii şi sunt convinşi că vor avea multe de învăţat de aici, mai ales că sunt informaţii pe care nu le primesc la alte materii de studiu.

"Sunt bucuroasă să menţionez că patru elevi din această clasă au fost recent admişi la Centrul Judeţean de Excelenţă la disciplina biologie şi sunt sigură că acele cunoştinţe pe care le vor dobândi şi în cadrul acestui curs, vor contribui la formarea lor ulterioară", Ana Dumitrescu, dirigintă Clasa a V -a .

Manualele sunt elaborate de membrii Asociaţia "milioane de prieteni", cei care vor şi preda cursurile despre animale în patru şcoli din oraş. Programul de educaţie în domeniul protecţiei animalelor a fost lansat de asociaţie acum trei ani, cu sprijinul primăriei şi inspectoratului şcolar.

 "Sperăm însă că într-un program cu OIE, cu Organizaţia Internaţională de Sănătate a Animalelor, vom putea face cursuri cu profesorii care doresc să predea aceste ore şi poate că, în anii viitori, aşa cum se doreşte şi de Comisia de la Parlamentul European, vom putea lărgi câmpul nostru de acţiune", Cristina Lapis, preşedinte Asociaţia "Milioane de Prieteni" .

Până acum, peste 1200 de elevi din Braşov au luat parte la astfel de cursuri educative.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Alexandru Apetroae