Dacian Cioloș, la Timișoara

Data publicării:
ciolos 2
Prezent la Timişoara, premirul Dacian Cioloş, a dicutat cu omologul său sârb şi despre paza şi traficul de la frontiera României cu Serbia. Cei doi prim miniştri au decis ca ambele state să patruleze în zonele de graniţă. De asemenea, premieul României s-a întâlnit, în orașul de pe Bega, şi cu reprezentanți ai mediului de afaceri din regiunea de vest. Cioloș le-a promis sprijin în rezolvarea celei mai mari probleme pe care o întâmpină aici: lipsa forţei de muncă.

Stoparea contrabandei de la graniţa României cu Serbia este o prioritate pentru ambele guverne. „Am convenit această patrulare comună, am convenit totodată, ca la un moment dat, la un anumit punct de frontieră, să creștem paza sau să modificăm programul de activitate, în așa fel încât să avem un nou punct de frontieră deschis 24 de ore din 24, pentru a facilita traficul de persoane în această zonă”,a precizat Dacian Cioloș.

Și tot la Timișoara, Dacian Cioloș s-a întâlnit şi cu oamenii de afaceri. Aproximativ 250 de reprezentanţi ai marilor companii din vest s-au plâns premierului că nu au suficientă forţă de muncă.

„Suntem întro zonă cu activitate economică foarte intensă, cu lipsă de forță de muncă calificată și am vorbit, în primul rând, de cele două categorii de măsuri pe care le-am luat. Una, legată de mobilitatea forței de muncă, cu acel sprijin financiar pentru navetă sau pentru de-localizarea forței de muncă disponibilă”, a adăugat Cioloș.

O altă măsură care ar putea veni în sprijinul mediului de afaceri este implementarea învăţământului dual. Un proiect pe această temă se află deja în debatere publică în Parlament, și urmează să fie stabilite, prin lege, normele după care liceenii vor învăţa meserii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri