Dascăl cercetat pentru cămătărie

Data publicării:
camatari

Un profesor din Timiş este cercetat pentru cămătărie, alături de fratele său şi soția acestuia. Din 2017 încoace, cei trei le-ar fi perceput comisioane celor care apelau la ei pentru obținerea unor credite bancare.  Polițiștii le-au percheziționat locuințele şi au găsit 5.500 de euro, 3.400 de lei, carduri bancare precum și alte documente, dar şi 4.500 de țigarete. Dascălul predă limba şi literatura română de 15 ani, iar de 6 ani îi învăța pe copiii de la la Școala Gimnazială "Nestor Oprean" Nr. 2 din Sânnicolau mare. Toate cele 3 persoane implicate în acest caz au fost reținute.

Vecinilor nu le-a venit să creadă când pe strada lor au venit mascații. Oamenii legii au făcut percheziții la mai multe adrese, inclusiv în casa dascălului, suspectat de cămătărie.

Profesorii de la Școala Gimnazială numărul 2 din Sânnicolau Mare au fost surprinși să afle că un coleg de-a lor este acuzat de cămătărie.

Directorul instituției a vorbit cu profesorul chiar în această dimineață, fără să știe că bărbatul a fost chemat la audieri.

Ștefan Ilon lucrează de 15 ani în învățământ, cei mai mulți petrecuți la catedra din Sânnicolau Mare.

”Profesorul din Timiș, împreună cu fratele şi soția acestuia sunt bănuiți că le-au perceput comisioane celor care apelau la ei pentru obţinerea unor împrumuturi. În locuințele lor, polițiștii au găsit 5.500 de euro, 3.400 de lei, carduri bancare și alte documente, dar şi 4.500 de țigarete”, relatează Mihaela Crețu, jurnalist Digi24 Timișoara.

"În urma perchezițiilor la domiciliile persoanelor în cauză au fost găsite sume de bani, înscrisuri, carduri bancare precum și țigări de contrabandă. În acest dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cămătărie. În sensul că în perioada 2017 -2018 persoanele ar fi împrumutat cu diferite sume de bani mai multe persoane de pe raza localității", a declarat Ionuț Sîrbu - purtător de cuvânt, IPJ Timiș.

Pe parcursul anchetei, dascălul ar urma să fie suspendat de la catedră, va fi cercetat disciplinar, iar în funcție de rezultatul anchetei se vor lua măsurile care se impun împotriva sa. Cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore.

reporter: Mihaela Crețu/ operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri