Sari la conținut

1 Decembrie, afacere profitabilă

În Braşov există o singură fabrică de confecţii care produce drapele, cocarde, panglici sau fanioane tricolore pe întreg parcursul anului şi are comenzi pentru toate sărbătorile oficiale, de la Ziua Unirii, din 24 ianuarie, până la Ziua Veteranilor, a Imnului Naţional, Ziua Armatei şi toate celelalte evenimente care impun prezenţa însemnelor naţionale. 1 Decembrie, este, însă, ziua care aduce cele mai multe comenzi.

"Sunt foarte multe comenzi în preajma sărbătorii de 1 Decembrie, cerinţe mari, da, lucrăm non-stop la steaguri", spune Gabriela Oancea - confecţioner.

Conducerea fabricii se mândreşte cu o creştere a comenzilor de la un an la altul.

"Eu cred că am depăşit mia de steaguri tricolor acum de 1 Decembrie. A fost mai mare cererea anul acesta decât anul trecut sau anii anteriori" spune Anca Filip - director de producţie.

Luna aceasta, comezile au fost de ordinul miilor şi încă nu s-au oprit.

"Volumul de vânzări pentru steaguri creşte de câteva sute de ori, chiar câteva mii. De la o unitate de măsră de 50 sau 100 de bucăţi pe lună, a crescut undeva la câteva mii de bucăţi pe lună", spune Ioana Vişan - reprezentant vânzări.

"Zeci de mii, poate chiar şi sute de mii de obiecte tricolor, de la toate lăţimile. Avem tricoloare de la cel mai îngust, de trei milimetri, până la 260, cel mai mare, care se foloseşte la steguleţe", spune Mirela Dragomir - şef secţie finisaje. 

De aici, coletele pleacă în toată ţara. Panglicile sunt folosite la împodobirea obiectelor artizanale sau a costumelor populare, ajung cocarde sau brăţări, pe rafturile magazinelor, pe mesele meşterilor populari, în şcoli, unităţi militare, biserici sau alte instituţii publice. La gama de produse, tricolore cifra de afaceri a companiei a crescut in luna noiembrie cu 160%, faţă de o lună obişnuită, iar per total, în penultima lună a anului, fabrica a înregistrat o cifră de afacri cu 45% mai mare decât în orice altă perioadă a anului.


Reporter: Sorina Secelean
Operator: Dan Dascălu

Pe aceeași temă