11 milioane de euro aruncaţi pe buruieni

Data publicării:
PARC PLOIESTI

"Multă iarbă! Nu este deloc amenajat cum trebuie. Pustiu. Foarte pustiu. Nu avem niciun pic de...n-avem de unde să Bem apă, n-avem absolut nimic", localnic.

"Este un parc mare, foarte mare, dar nu mi se pare un parc îngrijit. Ar putea fi mult mai îngrijit. Iarba să fie tunsă, ţâşnitori", localnic.

"Parcul nu este cum şi-ar fi dorit ploieştenii să fie, adică mai multă verdeaţă, mai mulţi copaci, mai multă umbră", localnic.

Parcul se întinde pe 54 de hectare. Teoretic, este dotat cu piste de ciclism, alei pietonale, mese de şah, locuri de joacă pt copii, fântâni arteziene, locuri de picnic, patru terenuri de tenis, trei de baschet, trei de handbal şi alte două de tenis la perete. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

"În dreapta se află centura de vest a Ploieştiului, în stânga oraşul. Iar noi ne aflăm în locul în care ar fi trebuit să fie parcul municipal vest şi care de-abia dacă se deosebeşte de un câmp oarecare. Vegetaţia este atât de mare şi de neîngrijită încât de-abia se mai observă băncile şi arborii plantaţi de-a lungul aleilor", Sorina Secelean - reporter Digi24.

În plus, lacul artificial cu o suprafaţă de 1,2 ha este încă neamenajat. Iar sera promisă este departe de a fi gata.

"Planul era ca în această clădire să fie amenajată o seră cu plante exotice. Deocamdată intrările sunt zăvorâte, iar tot ce putem observa înăuntru sunt 2 straturi cu pământ din care au început să răsară, timid, buruienile", Sorina Secelean - reporter Digi24.

Toate acestea au costat 50 milioane de lei. Aproape jumătate din bani au venit din buzunarul primăriei pentru ca nu a terminat lucrarea la timp. Noua conducere spune că funcţionarii care au semnat procesul verbal de încheiere a lucrărilor fără ca acestea să fie gata vor fi cercetaţi disciplinar.

"Această recepţie s-a făcut fără niciun fel de obiecţiune, deşi erau foarte multe elemente care ar fi trebuit să fie recondiţionate, rearanjate, repuse. Suntem obligaţi să facem de urgenţă un proiect de hotărâre prin care să mărim prin organigramă numărul de angajaţi din cadrul primăriei care să se ocupe atât de parc şi de asemenea să bugetăm sumele necesare administrării parcului respectiv în bune condiţii", Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

O altă problemă este delegarea unui administrator pentru această investiţie. Când s-a apucat de lucru, primăria a omis că nu are nici suficienţi oameni şi nici destui bani ca să întreţină un asemenea obiectiv. Recepţia lucrărilor a fost facută în luna mai a acestui an.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri