2014, an agitat din punct de vedere politic în Brașov

Data publicării:
POLITIC


Primul eveniment important a fost schimbarea din funcţie a prefectului Mihai Mohaci. Acesta a fost înlocuit în 19 martie cu Romer Ambrus Sandor Mihaly, propus de UDMR, iar Mohaci a fost trecut pe postul de subprefect. Decizia a venit ca urmare a ruperii Uniunii Social Liberale, eveniment petrecut în luna februarie. Nouă luni mai tarziu, după ieşirea de la guvernare a UDMR, la sfârşitul lunii decembrie Mihai Mohaci a revenit în funcţia de subprefect.

În luna mai au avut loc alegerile europarlamentare, iar tensiunea a crescut în rândul oamenilor politici. Imediat după încheierea scrutinului, la începutul lunii iunie, viceprimarul PSD al municipiului Braşov, Răzvan Popa a fost înlocuit cu Adina Durbacă, cea care urma să părăsească Partidul Poporului Dan Diaconescu în favoarea Partidului Democrat Liberal.

La sfârşitul lunii septembrie, celălalt viceprimar al Braşovului, Adrian Atomei a renunţat la statutul de membru al Partidului Naţional Liberal şi s-a înscris în proaspătul partid format de Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator. Anunţul a fost făcut în direct la Digi24 Braşov, în emisiunea Vocile Braşovului.

Începutul lunii octombrie a fost marcat de fuziunea dintre PNL şi PDL. Noul Partid Naţional Liberal avea la Braşov doi co-preşedinţi, Aristotel Căncescu şi George Scripcaru. La sfărşitul lunii însă, Aristotel Căncescu, liderul liberalilor şi preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov este arestat şi apoi trimis în judecată, fiind suspectat de mai multe fapte de corupţie. Plenul Consiliului Judeţean l-a desemnat pe vicepreşedintele Mihai Pascu să preia atribuţiile lui Aristotel Căncescu.

Ulterior, consilierii judeţeni au votat pentru schimbarea vicepreşedinţilor Mihai Pascu şi Mihai Popa, aceştia fiind înlocuiţi cu liberalii Claudiu Coman şi Mihai Veştea. Claudiu Coman, care îl înlocuieşte şi în conducerea PNL pe Aristotel Căncescu, a fost desemnat să preia atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov.

Tot în luna decembrie, în urma remanierii guvernamentale, Constantin Niţă, şeful organizaţiei PSD Braşov a rămas fără funcţia de ministru al Energiei, asta după ce, la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, organizaţia PSD Braşov a scos un scor destul de bun pentru candidatul Victor Ponta.

Redactor: Mircea Vălean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri