Sari la conținut

300 de persoane şi-au testat limitele la Triathlon, pe Transfăgărăşan

Concurenţii au luat startul în lacul Vidraru, unde au avut de înotat aproape 2 kilometri. Susţinătorii sau simplii spectatori i-au urmărit de pe versanţii Făgăraşului.

"Foarte greu. Din ce vede, e foarte greu. Dar trebuie făcut până la capăt. E o experiență unică, din ceea ce vedem și... multă voință", spune un spectator.

Dintre cei 300 de participanţi, mai bine de 200 s-au înscris la clasa de amatori. Chiar şi aşa, mulţi dintre ei şi-au testat serios limitele.

"Vreau să-mi depășesc teama de apă, practic. Că, în rest, bicicleta și alergarea nu sunt așa o mare problemă", spune un participant.

La categoria profesionişti, concurenţii au luptat pentru premiul de 1.200 de euro, promis celui care va termina pe primul loc.

"Fac triatloane... În mod normal, în fiecare week-end sunt într-un concurs și na, nu era să-l pierd tocmai pe ăsta, de la Vidraru", spune un concurent.

Imediat după ce au ieşit din apă, concurenţii şi-au dat jos costumul de neopren şi s-au urcat pe biciclete. Au pedalat până la 80 de kilometri, pe un traseu cu diferență de nivel de peste 1.600 de metri. După mai bine de două ore, fără să aibă măcar o clipă de respiro, participanții și-au lăsat bicicletele în parcare și au pornit pe traseul de alergare.

"Probabil că mulți români și-ar fi dorit să meargă pe Transfăgărășan, ne cerem scuze dacă i-am încurcat cu ceva, dar cred că numai așa putem să ajungem să avem competiții de talie internațională în România", spune Mihai Preda, organizator. 

Competiția a avut finish-ul lângă statuia lui Prometeu, iar traficul pe Transfăgărăşan a fost reluat începând cu ora 18:00.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu