Sari la conținut
News Alert

-31 de grade Celsius la Întorsura Buzăului

Cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat la ora 8 dimineaţa, -31 de grade Celsius. Cu toate astea locuitorii din zonă şi-au văzut de treabă ca în orice altă zi.

Bicicleta pare a fi unul dintre principalele mijloace de transport a locuitorilor pe care frigul nu-i sperie.

"Nu pot să renunţ la bicicletă. Sunt factor poştal, asta e", spune un trecător.

Nici în Braşov iarna nu se arată mai blândă. Aproape de miezul zilei, mercurul din termometre nu a urcat peste -10 grade celsius.

În această dimineaţă, în jurul orei 06:00, termometrele de la staţia meteorologică din Ghimbav au arătat -25 de grade Celsius, cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă în Braşov.

Gerul care a lovit de dimineaţă oraşul de sub Tâmpa i-a luat prin surprindere pe turiştii veniţi să îşi petreacă aici Revelionul, dar şi pe şoferii care nu şi-au luat la timp măsuri de precauţie.

"A îngheţat apa în motor", spune un şofer care n-a mai putut să-şi pronească maşina. 

Locuitorii sunt obişnuiţi cu temperaturile scăzute.

"În depresiuni întotdeauna, mai ales când vine o masă de aer, nordică sau nord-estică, care are caracter anticiclonal şi este masă de aer rece, şapte zile înseamnă temperaturi foarte scăzute", spune un trecător.

Cei care îşi vor petrece Revelionul în aer liber, în Piaţa Sfatului, vor trebui să se îmbrace gros, pentru că meteorologii anunţă temperaturi de până la -25 de grade celsius în Braşov, la noapte.

Reporter: Sorina Secelean, Ioana Mihai
Operator: Alexandru Apetroae, Zoli Racz