Sari la conținut

60 de piloţi s-au întrecut la Campionatul Naţional de Carting

Anul acesta domnişoarele şi copiii au fost in mijlocul atenţiei pe circuit. Deşi unii dintre ei au doar 6 ani, vârsta nu a reprezentat o piedică în concurs

„Nu, nu mi-e frică. Mi-a plăcut întotdeauna să merg cu maşina", a spus o tânără concurentă.

„La început a fost puţin intimidant, însă cu timpul înveţi să te intregrezi printre atâţia bărbaţi şi băieţi", a spus o altă concurentă.

De pe margine, cei mici au fost susţinuţi în permanenţă de părinţi. Unii dintre ei, deja veterani în acest sport.

Teama a dispărut de mult. Având în vedere că ştim ce poate, avem încredere că gestionează foarte bine orice fel de situaţie", spune un părinte mândru.

Din concurs nu au lipsit nici profesioniştii. După 40 de ani de antrenamente şi competiţii, cartingul este deja mai mult decât o luptă contra cronometru, este o pasiune, spun ei.

„Nu se poate compara cu nimic. Este o senzaţie unică.  E o pasiunea de-a mea din copilărie", povesteşte Dan Spuderka - participant.

Pentru competiţie Dan Spuderka mereu se pregăteşte temeinic. Îl ajută şi exeprienţa -este pilot, navigator, mecanic şi preparator de mașini.

Evenimentul din Prejmer nu s-a aflat la prima ediţie, iar numărul participanţilor este în continuă creştere.

„Ne aflăm pentru a doua oară în acest an, la Prejmer - a treia etapă în Campionatul Naţional de Carting, într-o participare selectă şi numeroasă", a spus Cătălin Nicolescu, vicepreşedinte al FRAS.

Reporter: Delia Puşcă / Operator: George Oltean

Pe aceeași temă