6,2 tone de carne de pui, retrasă din Braşov

Data publicării:
CARNE PUI 16

Întreaga cantitate de carne de pui retrasă de la comercializare provine de la Avicola Călăraşi. Compania deţine 19 ferme, aprovizionează hypermarket-urile din toată ţara şi are propria reţea de magazine în marile oraşe. Până acum, doar magazinele Selgros au anunţat retragerea de pe raft a cărnii de pui de la Crevedia.

Potrivit procedurilor, reprezentanţii Selgros au anunţat şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară din Braşov care au făcut un control la magazin.

"Procedura de autoretragere a avut ca punct de pornire o suspiciune legată de prezenţa rozătoarelor la nivelul ambalajelor în care erau ţinute cărnurilor congelate. Deci în momentul în care s-a făcut o recepţie la nivelul lunii septembrie, paletul respectiv de carne congelată, acoperit de folie, avea urme de rozătoare la nivelul exterior", declară Dorin Enache, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Braşov

Medicii sanitar-veterinari au prelevat probe din carnea neconformă şi urmează să o analizeze.

O altă cantitate de şapte tone de carne a fost retrasă de la Bucureşti, de la magazinele aceleiaşi companii cash&carry. Avicola Călăraşi este societatea implicată în cel mai mare scandal de evaziune fiscală din industria alimentară, cu un prejudiciu estimat la 50 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri