7 turişti au rămas blocaţi timp de 2 ore în telescaunul de la Bunloc

Data publicării:
TELESCAUN

Furioşi şi speriaţi, cei şapte captivi în telescaun au aşteptat încordaţi salvarea. Care a venit foarte greu.

"Din păcate, mijloacele de deplasare pe care le avem în dotare sunt defecte, în cadrul sediului din Braşov şi noi ne-am deplasat pe jos cu echipamentele în rucsac. Se putea urca cu un snowmobil sau atv cu şenile. Eu cred că cu un mijloc din acesta de deplasare ajungeam în 7-10 minute. Noi am facut 25-30 de minute până acolo", a declarat Adrian Benga, şef Salvamont Săcele.

Operaţiunea de salvare a durat şi ea o oră.

"Salvatorul urcă pe stalp, coboară pe o rolă asiogurat în ham, ajunge pe telescaun, se asigură, încarcă persoana care trebuie salvată în sacul de salvare şi este coborâtă", a precizat Marian Măluşelu, şef Jandarmeria Montană Braşov. 

Cei şapte tineri au fost duşi la spital pentru investigaţii. Erau aproape de şoc hiptermic, dar nu aveau probleme de sănătate. În urma lor, administratorul telescaunului care s-a blocat încerca să explice că nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun.

"E un incident care se poate întâmpla la oricare instalaţie. A deraiat cablul. Pur şi simplu a căzut. Instalaţia este fabricată din 1982, este verificată", a spus Virgil Constantinescu administratorul instalaţiei de telescaun. 

În cele din urmă, cei şapte tineri care au rămas blocaţi în telescaunul de la Bunloc au ajuns la petrecerea de Revelion la care erau aşteptaţi. Până acum nu s-au hotărât dacă fac sau nu plângere împotriva administratorului instalaţiei.

Cât despre snowmobilul şi ATV-ul defecte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov spune că din bugetul judeţului nu se pot plăti reparaţiile.

"Cred că dânşii nu au avut în bugetul propriu fonduri pentru a le repara, iar Consiliul Judeţean nu a avut calea legală de a face acest lucru, nefiind proprietatea Consiliului Judeţean. Banii ar fi putut să vină doar prin finanţare proprie, sau dacă s-ar fi rezolvat problema legată de subordonarea...şi asta este o discuţie veche de vreun an şi jumătate, în subordinea ISU", a declarat Claudiu Coman - vicepreşedintele CJ Braşov

Autorităţile judeţene se vor întâlni luni, 5 ianuarie, cu salvamontiştii ca să găsească o soluţie pentru repararea celor două vehicule de intervenţie defecte.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: George Oltean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri