Sari la conținut

81 de candidaţi pe un loc de poliţist

 Poliţia Judeţului Braşov a scos la concurs 13 posturi de agenţi, la tot atâtea posturi comunale. Pentru singurul loc de la Postul de Poliţie Bod s-au înscris nu mai puţin de 81 de candidaţi. Trebuie să aibă 18 ani, cetăţenie română, diplomă de bacalaureant şi să nu aibă tatuaje la vedere.

"Probabil că această concurenţă acerbă este legată de faptul că Bodul este cel mai apropiat post de Poliţie de municipiul Braşov, care a fost vacantat. Avem 49 de candidaţi cu domiciliul în municipiul Braşov, care doresc să obţină acest post la Bod", cms. şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov

Locul de muncă este la doar 14 kilometri de municipiul Braşov, cu legături rutiere bune.

"Nu doar apropierea de Braşov a atras 81 de candidaţi pe un loc, la Postul de Poliţie din Bod. Viitorul angajat de aici va primi între 1.500 şi 2.000 de lei salariu, bani pentru chirie sau transport şi gradul de agent de Poliţie", Claudiu Loghin, reporter Digi24.

Candidaţii trebuie să aibă permis de circulaţie; înălţimea de cel puţin 1,65 metri pentru băieţi şi 1,60 metri pentru fete este, de asemeni, condiţie eliminatorie de examen. În prezent, la Postul de Poliţie Bod lucrează trei poliţişti.

"Sunt mulţi şmecheri pe aici, mulţi fiţoşi. Şi îi pun în pericol pe poliţişti? Nu îi pun în pericol, dar le dau multe bătăi de cap, multe probleme", localnic.

"E o zonă liniştită Bodul, e un sat liniştit, fără scandaluri, fără probleme. Mă rog, fiecare trebuie să îşi facă meseria lui", localnic.

"Cetăţenii de etnie rromă, care s-au întors de prin Anglia, fac ravagii în comună.  Sparg casele, sunt oamenii în casă singuri, ei vin în gaşcă, îi ameninţă, foarte foarte periculoşi", Paul Cernat, primar Bod.

Concurenţă mare este şi la postul de poliţie din comuna turistică Moieciu - 57 de candidaţi pe un loc de agent. Perioada de înscriere pentru aceste concursuri a expirat pe 8 aprilie. Viitorii agenţi au de trecut testări fizice, psihologice şi un examen scris, până să poată fi încadraţi pe posturi.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alexandru Apetroae